Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba aniversează, în 7 iunie, personalitățile culturale care au avut un important aport la îmbogățirea patrimoniului cultural al județului Alba.

Adăugat la Educație și Cultură, Știri

Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba aniversează personalitățile culturale care au avut un important aport la îmbogățirea patrimoniului cultural al județului Alba.

Joi, 7 iunie 2018, începând cu orele 18,00, va avea loc la Casa Memorială Lucian Blaga din Lancrăm, o nouă ediție a Cafenelei Culturale Aniversare. Această ediție va readuce în atenția comunității opera și activitatea pe tărâm cultural a acelor oameni dedicați profesiei și care au reușit să-și pună o amprentă importantă asupra patrimoniului cultural al județului Alba. Cafeneaua Culturală Aniversară se vrea a fi un gest simplu de aleasă prețuire din partea organizatorilor – Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba- pentru toate aceste personalități culturale.

În cadrul Cafenelei Culturale Aniversare din 7 iunie 2018 vor fi înmânate diplome pentru activitatea pe tărâmul literaturii doamnei Rafila Maniu din Sebeș, domnului Ion Kamla din Sebeș, va fi înmânată diplomă pentru activitatea în domeniul artelor vizuale moderne, domnului Marius Moga, artist fotograf și va avea loc un medalion cultural aniversar al prof.univ.dr. cercetător Ilie Moise la 70 de ani de viață și peste 45 de ani de activitate neîntreruptă în slujba culturii tradiționale din România. Diplomele vor fi înmânate de reprezentanți ai organizatorilor și de primarii localităților în care s-au născut sau au activat cei aniversați. Programul Cafenelei Culturale Aniversare va cuprinde și o expoziție de fotografie cu tematică tradițională realizată de Marius Moga și foștii săi elevi iar la finalul evenimentului vor fi interpretate un mănunchi de melodii populare din județul Alba de către grupul vocal Jidvei – România.

Proiectul face parte din Programul minimal 2017 al Biblioteci Județene ,,Lucian Blaga” Alba 8 IDENTITATE ȘI VALORI CULTURALE/8.3 Cafenea culturală-Aniversări culturale, și este un proiect dedicat identificării, promovării și valorificării operei creatorilor din domeniul cultură.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii