Benzinăriile vor trebui să fie dotate cu sisteme prin care să fie reduse emisiile de vapori de benzină

Adăugat la Știri

benzinarieBenzinăriile vor fi obligate să capteze cel puţin 85% din vaporii de benzină rezultaţi din procesul de alimentare.

Benzinăriile vor trebui să fie dotate cu sisteme prin care să fie reduse emisiile de vapori de benzină, prevederea punând în aplicare directive europene. Asta prevede un proiectul de lege,adoptat ieri,  prin care se impune noi cerinţe tehnice pentru limitarea cantităţilor de vapori de benzină emişi în atmosferă în timpul depozitării, încărcării, descărcării şi distribuţiei acestui carburant de la terminale la staţiile de distribuţie, precum şi în timpul alimentării autovehiculelor la staţiile de benzină.Data la care noile cerinţe vor deveni obligatorii este 31 decembrie 2018.

Citește și Benzinarii vor fi monitorizaţi de Consiliul Concurenţei! De ce nu reduc preţurile la carburanţi

”Până cel târziu la finele lui 2018, orice staţie de benzină construită înainte de 1 ianuarie 2012 sau pentru care s-a acordat un certificat de urbanism, o autorizaţie de construire ori o autorizaţie de funcţionare înainte de această dată, cu o cantitate totală anuală tranzitată mai mare de 3.000 mc/an, trebuie să fie echipată cu sistem de recuperare a vaporilor de benzină etapa a II-a. Punerea în aplicare a măsurilor cuprinse în proiectul de lege vor contribui la prevenirea şi reducerea poluării aerului cauzată de emisiile de compuşi volatili până la niveluri la care efectele dăunătoare asupra mediului sunt minimalizate.

Sursa:economica.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii