Rămâi conectat

Știri

Beneficiile florilor de tei pentru sănatate

Publicat

în

Ceaiul de tei este recomandat pentru persoanele care au tulburari de somn. Cei care il consuma vor avea un somn profund, intrucat florile de tei sunt relaxante, v-ar putea ajuta sa transpirati si cand va veti trezi va veti simti excelent.

Pentru racelile insotite de febra si pentru prevenirea infectiilor urechii interne consumati ceai de tei. Aceasta bautura este utila si pentru ameliorarea guturaiului si a congestiei de la nivelul tractului respirator.

Alte efecte pozitive ale consumului de ceai de tei:
– se va imbunatati functia intregului sistem cardiovascular iar problemele cardiace determinate de stres vor putea fi prevenite prin consumul regulat de ceai de tei.

– consumat in mod regulat, ceaiul de tei, va prelungi durata vietii, iar starea de sanatate va fi una excelenta.

– gratie substantelor active pe care le contine si proprietatilor pe care le are, ceaiul de tei este folosit ca sedativ in caz de insomnie.

– trebuie subliniat rolul ceaiului de tei in tratarea racelilor, tusei convulsive si al gripei. Ceaiul de tei stimuleaza transpiratia si scade temperatura corpului. Florile de tei au efect calmant si ajuta la eliminarea secretiilor bronsice.

– asociat cu musetelul si menta, ceaiul de tei usureaza digestia si tonifica mucoasa gastrica.

– amestecat cu bicarbonat de sodiu ceaiul de tei poate fi utilizat pentru gargara in caz de inflamatie a amigdalelor

– in compozitia produselor cosmetice, in combinatie cu albastrele, floarea de tei ajuta la reducerea cearcanelor intunecate de sub ochi dar si pentru calmarea tenurilor iritate.

Ceaiul din flori de tei poate fi preparat dintr-o lingura de flori adaugata la 250 ml de apa clocotita. Se acopera ibricul timp de 5-10 minute, iar apoi ceaiul este strecurat. Se vor consuma 1-2 cani pe zi, indulcite cu miere sau zahar.

Infuzia din ceai de tei se prepara prin adaugarea a 25 g de flori la 250 ml de apa clocotita si 5 g de bicarbonat de sodiu. Pentru infuzia cu rol sedativ se adauga 20 g de flori la un litru de apa fierbinte. Se consuma o cana dupa masa de seara si una inainte de culcare.

Baile din frunze de tei vor fi preparate din 500 g de planta la 3 litri de apa. Baia va dura maxim 15-20 min, la o temperatura de 37 grade C.

Florile macerate de tei se vor obtine din 3 linguri de fori de tei care se vor lasa la macerat intr-un vas cu 250 ml apa rece timp de 8-10 ore, dupa care se pun la foc pana cand vor fierbe usor. Apoi se va filtra amestecul si se va lasa sa se raceasca dupa care se va mixa cu miere de albine. Se va consuma, seara inainte de culcare, intr-o cana de ceai de tei.

Compresa din infuzie de flori de tei amestecate cu albastrele se va pastra pe pleoape timp de aproximativ 10-15 minute, inainte de culcare pentru a se reduce cearcanele de sub ochi.

Masca din flori de tei, are proprietati nutritive si tonice pentru tenul palid. Se face din 4 linguri din infuzie de flori de tei, o lingura de lapte praf si una de tarate de grau. Acestea se amesteca pana se formeaza o pasta care se tine pe fata timp de 10-15 minute. Se clateste apoi tenul cu infuzie de tei.

Sursa: sfatulmedicului.ro

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Alba Iulia, pregătită de Paștele ortodox și greco-catolic

Publicat

în

Pregătiri pentru Paștele ortodox și greco-catolic la Alba Iulia

Alba Iulia s-a pregătit de sărbătoarea Paștelui ortodox și greco-catolic, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, autoritățile au dorit ca zonele principale din Alba Iulia să fie decorate, așa cum se cuvine, cu ocazia sărbătorilor de Paște. Ansamblurile decorative și figurinele sunt amplasate în Cetate în zona Celor Trei Fortificații și pe Bulevardul Transilvaniei, iar în Centru sunt amplasate în zona centrului comercial Mercur și în proximitatea Casei de Cultură a Studenților.

„Am pregătit această surpriză de sărbătoare pentru cei mici dar și pentru cei mari, care nu au uitat să mai fie, uneori, copii. Vă invit, așadar, dragi albaiulieni și turiști să vă bucurați de sărbători într-o atmosferă festivă, alături de cei dragi, și înconjurați de frumos, în Alba Iulia”, a precizat primarul Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba