Rămâi conectat

Știri

Beneficiile aspirinei: Află cum o poți folosi

Publicat

în

Aspirina, sau acidul acetilsalicilic, este un medicament cunoscut ce tratează durerile, febra și inflamațiile. Totuși, beneficiile ei trec dincolo de această graniță.

Poate că nu ai crezut până acum, sau poate nu ai știut, că aspirina poate fi folosită și altfel decât ca acel medicament care te ajută când ai probleme de sănătate.

Iată 9 utilizări ale acesteia care îți pot fi de un real ajutor în viața de zi cu zi.

1. Aspirina întinerește pielea

Datorită conținutuli de acid salicilic, un puternic agent de curățare al pielii ce reduce inflamațiile, roșeața și acneea.

Acidul salicilic reduce și excesul de grăsime și celulele moarte din pori care, de cele mai multe ori, sunt cauza unor probleme la nivelul tenului.

Pentru acnee zdrobește 5 pastile de aspirină și adaugă 1/4 pahar cu apă, 1 lingură de miere și amestecă totul bine. Întinde pe față acest amestec și lasă-l să acționeze 10 minute, după care clătește cu apă călduță. Repetă procedura până când obții rezultatele dorite.

2. Prelungește viața florilor din vază

Florile din vază își vor păstra prospețimea mai mult timp dacă pui o pastilă de aspirină în apă.

3. Îndepărtează petele de transpirație de pe haine

Multe persoane se confruntă cu această problemă. Petele de transpirație de la subsori ies mai ușor dacă pui câteva pastile zdrobite în puțină apă caldă și înmoi hainele în soluție timp de 2-3 ore.

4. Împrospătează culorile hainelor

Hainele decolorate își pot recăpăta strălucirea. Dizolvă 6-8 aspirine  într-un pahar cu apă și înmoaie hainele în soluție pentru 10-15 minute.

5. Usucă coșurile la nivelul pielii

Are efect similar ca în cazul acneei. Zdrobește o pastilă și amestec-o cu puțină apă, apoi aplică mixtura pe locurile cu probleme. Clătește locul după câteva minute. Repetă procedura până dispar coșurile.

6. Tratează bătăturile de la picioare

Amestecă șase aspirine pisate cu 1/2 suc de lămâie și 1/2 lingură de apă. Aplică pasta pe bătătură, înfășoară-l într-un prosop umezit în apă caldă, apoi pune deasupra o pungă de plastic. După 10 minute scoate punga și prosopul și freacă ușor locul cu o piatră ponce.

7. Elimină mătreața

Amestecă două aspirine drobite în șamponul pe care îl folosești. Lasă să acționeze circa două minute, clătește părul. Poți folosi aspirina ori de câte ori speli părul.

8. Vindecă mușcăturile și înțepăturile de insecte

Presară aspirină peste locurile afectate pentru a scăpa de inflamație și mâncărime. Asta dacă nu cumva ești alergic la înțepătura de albine. În acest caz mergi la doctor.

9. Curăță grăsimea de pe vase și oale

Zdrobește câteva pastile de aspirină, amestecă-le cu puțin suc de lămâie, apoi aplică pasta pe vasele de curățat.

Aspirina este unul dintre cele mai cunoscute medicamente de la noi din ţară şi are multiple efecte benefice asupra omului. A fost printre primele medicamente cunoscute descoperite încă din secolul al V-lea de către fizicianul grec Hipocrate.

Medicul grec a descris în lucrările sale detalii despre o pudră amară extrasă din scoarță de salcie cu proprietăți menite să diminueze durerile și să reducă febra.

Aspirina este un derivat al acidului salicilic şi face parte din clasa de medicamente analgezice nenarcotice, care au acţiune triplă : analgezică, antipiretică şi antiinflamatorie.

Sursa: libertateapentrufemei.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Garda Apulum și Garda Cetății își reiau spectacolele, din 1 mai, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

în

Deschiderea oficială a sezonului turistic, în Cetatea Alba Carolina

Mii de oameni vin, în fiecare an, în Cetatea Alba Carolina, special pentru spectacolele de reenactment istoric. Alte zeci de mii vin și pentru aceste show-uri susținute de Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România.

Alba Iulia este gata să-i primească și în acest an, cu o ofertă turistică remarcabilă: concerte, festivaluri, evenimente memorabile.

Începând din 1 mai, odată cu deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetate, se reiau și spectacolele de reconstituire istorică antică și schimbul de gardă, atât de așteptate de public.

Din 1 mai, din nou pe cai!

Tobele vor răsuna din nou în Cetate și copitele cailor vor lovi iar piatra. Garda Cetății este pregătită să ofere și în acest an publicului, turiști și albaiulieni, unul dintre momentele magnetice ale fiecărui sfârșit de săptămână. Sâmbăta și duminica, la 12 fix, Garda Cetății își va face, din nou, rondul obișnuit, de la Poarta a III-a la Poarta a IV-a, într-un ritual devenit deja simbol pentru Alba Iulia. Prima „ieșire” din acest an a Gărzii Cetății, cu arsenalul complet, cai, uniforme, tobe, puști și drapele, va avea loc chiar pe 1 mai.

„Alba Iulia și-a construit, de-a lungul ultimilor ani, o imagine unică în zona turismului cultural și istoric. Spectacolele de reenactment sau defilarea Gărzii Cetății sunt doar partea foarte vizibilă a acestei imagini mari. E absolut normal, e obligația noastră și angajamentul nostru față de oraș și turiști, să le menținem în calendarul de evenimente și să le promovăm ca atare. Vă invit să vă bucurați de ele și în acest nou sezon turistic, ce stă să înceapă”, spune Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Ave, Apulum!

Strigătele de luptă ale „Gărzii Romane”- Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum, ale gladiatorilor din Ludus Apulensis, ale războinicilor daci din trupa Lupii Apoulonului, dar și dansurile Magna Nemesis se vor auzi și vedea, la rândul lor, în Cetatea Alba Carolina în această vară.

Spectacolele săptămânale vor avea loc în zona Porții a IV-a a Cetății, iar primul show este programat pentru 1 mai, la ora 18.00. Totul va culmina cu ediția a XI-a a Festivalului Roman Apulum, marcă înregistrată a Municipiului Alba Iulia și unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din Europa. Festivalul este programat în acest an în perioada 15-18 august.

Liviu Zgârciu, reprezentantul Asociației Culturale pentru Istorie Vie și, în același timp, coordonatorul reenactorilor din trupele antice declară: „De la 1 mai, Garda Apulum reîncepe sezonul reprezentațiilor de reenactment antic. Astfel, legionarii romani, războinicii daci, gladiatorii și frumoasele dansatoare vor putea fi văzuți de publicul larg, în fiecare vineri, în fața Porții a IV-a a Cetății Alba Carolina. De precizat că sezonul care stă să înceapă este al XI-lea de când voluntarii albaiulieni realizează acest spectacol, adevărate lecții de istorie vie, în care este promovat patrimoniul antic al orașului Alba Iulia.”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului în comuna Pianu

Publicat

în

Pianu: Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului

Autorizația de construcție pentru înființarea unui sistem de distribuție rețele de gaze naturale în localitățile Pianu de Jos, Pianu de Sus și Strungari a fost eliberată.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Pianu, Marin Petruse.

Proiectul „Înființare sistem inteligent de distribuție de gaze naturale în comuna Pianu, județul Alba” și-a găsit recent concesionar, iar pienarii – numărați în prima etapă cu 1.039 de branșamente – sunt acum mult mai aproape de visul lor de decenii: acela de a beneficia și ei, ca aproape toată lumea, de gazul metan.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Edilul Pianului apreciază că introducerea gazului în comună este cea mai importantă realizare din toată cariera sa de primar, de 24 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Start pentru realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni

Publicat

în

Realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni: Start al lucrărilor

Au început lucrările la noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca.

Proiectul prin intermediul căruia se edifică noul pod este denumit ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni”. Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Potrivit edilului din Câmpeni, constructorul a estimat că ar putea finaliza lucrarea în jumătate din perioada de execuție.

Realizarea podului nou de la Câmpeni este o investiție de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba