Beneficiarii de ajutor social care lucrează la negru ar putea pierde banii

Adăugat la Știri

Beneficiarii de ajutor social care lucrează la negru ar putea pierde banii în cazul în care sunt descoperiți că lucrează fără contract de muncă. Persoanele care beneficiază de sume acordate de către autoritățile din România ca ajutor social vor risca, în cazul în care sunt descoperite că lucrează fără contract de muncă, pierderea acestui drept. Aceasta, dar și alte modificări privind ajutorul social apar într-un proiect de act normativ depus recent la Senat pentru dezbatere.

Potrivit acestui proiect de act normativ, cei care lucrează ilegal și care beneficiază totuși de o formă de ajutor social vor pierde acest drept. Această propunere de modificare a Legii venitului minim garantat a fost făcută pentru a reduce numărul celor care primesc, în mod necuvenit, ajutoare sociale.

Citește și Peste 1 milion 300 de mii de lei a plătit AJPIS Alba, luna trecută, celor aproape 5.000 de persoane care încasează ajutor social

Proiectul depus la Senat pentru dezbatere mai prevede și alte modificări privind venitul minim garantat. De exemplu, proiectul precizează că „refuzul unui loc de muncă oferit și/sau de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională conduce la încetarea dreptului la ajutorul social”. În prezent, încetarea dreptului la ajutorul social are loc în urma refuzului „repetat de 3 ori al unui loc de muncă oferit și/sau de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională”. Suplimentar, proiectul legislativ urmărește și înăsprirea măsurilor punitive în cazul refuzului unui loc de muncă, și anume acest refuz va atrage încetarea dreptului la ajutorul social, nu suspendarea lui, așa cum se întâmplă în prezent.

Sursa:avocatnet.ro

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii