Rămâi conectat

Administrație

Bariera de acces în Cetatea Alba Carolina a intrat de astăzi în probe

Publicat

în

Bariera de acces în Cetatea Alba Carolina a intrat de astăzi în probe.

Timp de o săptămână, personalul tehnic va verifica capacitățile de funcționare a echipamentului de acces montat: recunoașterea cartelelor magnetice distribuite riveranilor și celor care desfășoară activități constant în interiorul cetății, eliberarea tichetelor de acces sau modul de încasare al fluxului de numerar. Potrivit purtătorului de cuvânt al municipalității , Mihai Coșer, în această perioadă nu vor fi încasate taxe pentru intrarea în cetate, iar perioada de valabilitate a cartelelor magnetice pentru riverani va fi ajustată în funcție de data de implementare a taxei de acces . Aceste carduri ale riveranilor vor fi valabile 1 an de la data oficială de introducere a sistemului de taxare, adică luni, 23 februarie 2015. Riveranii și persoanele care își desfășoară activitatea în zonă trebuie să aibă asupa lor cardurile de acces pentru a le testa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Licitație pentru modernizarea a șase străzi din Sebeș

Publicat

în

Sebeș: Licitație pntru modernizarea a șase străzi

Primăria Municipiului Sebeș a lansat licitația publică pentru modernizarea străzilor Oituz, Doinei, Moților, Cloșca, Alunului și Depozitelor.

Lucrările de modernizare includ partea carosabilă, trotuare pietonale, accese la proprietăți, parcări, spații verzi, amenajarea intersecțiilor și racordurilor cu străzile laterale, asigurarea colectării și evacuării apelor pluviale și lucrări de siguranță rutieră.

Valoarea totală a investițiilor este de circa 16 milioane lei, din care 8,4 milioane lei reprezintă o finanțare nerambursabilă obținută prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, accesat de Primăria Municipiului Sebeș.

„Punerea în practică a lucrărilor va deschide posibilități noi pentru dezvoltarea activităților economice în zonele menționate și va contribui la îmbunătățirea condițiilor de mediu, prin eliminarea surselor de praf și noroi generate de străzile neasfaltate”, a declarat primarul Dorin Nistor.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Regio 2014-2020 în Regiunea Centru: Mai mult de un miliard de euro investiți în aproape 1.200 de proiecte de dezvoltare

Publicat

în

Mai mult de un miliard de euro investiți în aproape 1.200 de proiecte de dezvoltare în Regiunea Centru

Gradul de absorbție al fondurilor europene gestionate de ADR Centru prin POR 2014-2020 va depăși 130%.

În primul trimestru al acestui an se conturează datele finale privind procesul de absorbție a fondurilor europene derulate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 în cele șase județe din Regiunea Centru: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, având în vedere Instrucțiunile de lucru emise de Autoritatea de Management a Programului din Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, cu sediul la Alba Iulia, a contractat 1.191 cereri de finanțare la nivel regional, din care 862 proiecte s-au finalizat sau se află în etapa verificărilor finale, prin acestea investindu-se în regiune peste 1,065 miliarde euro fonduri nerambursabile, în 7 ani de implementare ai programului. Autoritățile publice locale, mediul de afaceri, ONG-uri și mediul universitar au absorbit aceste fonduri pentru dezvoltare, modernizare sau achiziția de echipamente și dotări, iar proiectele Regio care s-au inaugurat și se inaugurează în continuare devin tot mai numeroase exemple de implicare ale actorilor regionali în dezvoltarea comunităților locale, în sprijinul oferit angajaților și cetățenilor. Aceste proiecte aduc, în același timp, soluții de eficientizare a cheltuielilor bugetare și de protecția a mediului.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Investiții pentru apărarea de inundații la Drâmbar

Publicat

în

La Drâmbar, investiții pentru apărarea de inundații

Primăria Ciugud desfășoară investiții pentru apărarea de inundații în satul Drâmbar. 

Este vorba de o amplă lucrare de captare a apelor pluviale de pe dealuri, astfel încât acestea să nu ajungă în zonele locuite.

”Din păcate, schimbările climatice se resimt tot mai puternic, astfel încât, după cum știți, în ultimii ani, nici comuna noastră nu a fost ferită de inundații produse în urma unor ruperi de nori.
Din acest motiv, an de an, derulăm investiții pentru a preîntâmpina problemele care ar putea fi cauzate de ploile puternice”, au explicat reprezentanții Primăriei Ciugud.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba