Bărbat sancționat de jandarmii din Alba după ce a fost surprins în timp efectua acte ilegale de comerţ: Marfa oferită spre vânzare a fost confiscată

Adăugat la Știri

Efective ale Jandarmeriei Alba au confiscat marți în satul Tătârlaua, într-o acțiune de prevenire a comerțului ilicit, 75 de oale de diferite mărimi și culori.

La solicitarea organelor de ordine de a prezenta documentele de proveniență a bunurilor, bărbatul a devenit ezitant, iar fiindu-i cerute documentele de identificare, acesta a început să aducă amentințări și injurii.

În urma acestor fapte, bărbatul a fost sancționat contravențional cu  amendă în valoare de 800 de lei pentru comert ilicit, refuzul de a da relații pentru stabilirea identității și proferarea de injurii și expresii jignitoare, iar marfa găsită asupra lui a fost confiscată şi depusă în camera de corpuri delicte a Jandarmeriei Alba.

În conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cei care desfăşoară activităţi de comerţ ambulant în alte locuri decât cele autorizate şi/sau nu pot dovedi provenienţa bunurilor riscă amenzi contravenţionale  şi confiscarea mărfurilor care au făcut obiectul faptelor de comerţ.

Aducem în atenția cetăţenilor că, pot sesiza prin apel a 112 actele de comerţ desfăşurate în afara cadrului legal asigurăndu-i  că vom acţiona prompt pentru identificarea vinovaţilor ori de câte ori vom fi solicitaţi.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii