Bărbat din Săsciori, reţinut de polițiști : A folosit, sub influenţa băuturilor alcoolice, o armă de vânătoare deţinută ilegal

Adăugat la Știri

Poliţiştii din Alba, specializaţi în combaterea delictelor privind deţinerea şi folosirea armelor, l-au reţinut pe un bărbat din comuna Săsciori care a folosit o armă de vânătoare, deţinută ilegal, executând mai multe focuri în plan vertical. Nici o persoană nu a fost rănită.

La data de 29.05.2017, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de S.S.I., de 37 de ani, din comuna Săsciori, judeţul Alba, care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de  nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă letală fără drept şi contrabandă calificată.

În sarcina bărbatului s-a reţinut faptul că, în dimineaţa zilei de 29 mai a.c., în timp ce se afla în locul numit „Arsita” , pe raza localităţii Recea, comuna Pianu, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, ar fi folosit o armă de vânătoare cu care a executat mai multe focuri de armă, în plan vertical.

În urma acestui incident, nimeni nu a fost rănit.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul nu este deţinător legal de armă şi muniţie.

Din primele cercetări a rezultat că acesta ar fi introdus arma, în ţară, în mod ilegal.

Arma de vânătoare a fost indisponibilizată, în vederea confiscării, iar faţă de S.S.I., a fost luată măsura reţinerii, urmând ca în cursul zilei de azi, 30 mai, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii