Bani pentru motorină: Ce condiții trebuie să îndeplinești și de ce acte ai nevoie. Suma alocată pentru 2018 este de peste 320 de milioane de lei

Adăugat la Știri

Agricultorii vor beneficia de sprijin financiar pentru reducerea accizei la motorină. Cantităţile de motorină, sub formă de rambursare, urmează să fie aprobate, potrivit bihon.ro. Suma alocată pentru 2018 este de peste 320 de milioane de lei și va fi asigurată de la stat.

Motorina consumată în sectorul vegetal

Fermierii trebuie să depună la APIA cererea pentru subvenţie, situaţia centralizatoare a cantităţilor de motorină achizitionate şi utilizate la lucrări mecanizate. Dosarul trebuie să cuprindă documente care dovedesc cantitatea de ciuperci produsă, după caz, copie a facturilor fiscale de cumpărare a motorinei emise de vânzător pe numele solicitanţilor, copie a documentelor de identitate şi/sau a documentelor de înregistrare. Adeverinţă în original de la Registrul agricol, cu suprafeţele aflate în exploatare, în cazul în care au intervenit modificări faţă de cererea de acord prealabil pentru finanţare dar şi adeverinţă în original de la Direcţia pentru agricultură judeţeană, pentru suprafeţele plantate cu vie nobilă, în cazul în care au intervenit modificări faţă de cererea de acord prealabil pentru finanţare.

Sectorul zootehnic

Fermierii au nevoie în plus de situaţia privind calculul efectivului rulat/efectivului mediu realizat, întocmita de beneficiar şi vizată de medicul imputernicit de liberă practică, copie de pe cererea depusă de către apicultori la consiliul local în vederea asigurarii acestora de vetre de stupină temporare sau permanente precum şi copie a documentelor de identitate şi/sau a documentelor de înregistrare.

Sectorul îmbunătăţiri funciare

Trebuie depusă în plus situaţia centralizatoare a cantităţilor de apă pentru irigaţii, copie a facturilor de apă din care să reiasă volumul de apă consumat de către beneficiar, situaţia suprafeţelor irigate, pe structuri de culturi şi copie a documentelor de identitate şi/sau a documentelor de înregistrare.

Sursa:a1.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii