Bani de la stat pentru afaceri : Primii beneficiari ai programului Start-Up Nation ar putea primi banii în luna august

Adăugat la Știri

start up nationÎnscrierea potenţialilor beneficiari ai programului Start-Up Nation va începe în luna mai, urmând ca primii bani să ajungă la antreprenori în august, a declarat, miercuri, Ilan Laufer, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Normele de aplicare sunt în formă finală, iar perioada de înscriere, care va dura o lună, va începe în luna mai. Urmează apoi o perioadă de evaluare. Primii bani vor ajunge la beneficiari în luna august, a spus Laufer.

Potrivit acestuia, prima condiţie pentru un posibil beneficiar este să fi înfiinţat o societate comercială în acest an.El a adăugat că bugetul total al programului este de 1,7 miliarde de lei, respectiv 1,2 miliarde de lei de la bugetul de stat şi 500 de milioane de lei sunt fonduri europene.Programul este dedicat inclusiv antreprenorilor care nu au capital propriu. iar acest program oferă finanţare 100% nerambursabilă.

Citește și Cei care vor să-și deschidă un restaurant vor primi bani de la stat

Potrivit acestuia, cheltuielile eligibile sunt foarte multe, inclusiv plata chiriilor, a salariilor, a utilajelor.Guvernul îşi doreşte ca, prin acest program, să fie înfiinţate 10.000 de firme noi şi 15.000 – 20.000 de locuri de muncă.

Sursa.economica.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii