Băile Romane de la Cetea, un loc plin de frumusețe, accesibil albaiulienilor

Adăugat la Știri

baile ceteaUnul dintre cele mai frumoase locuri din județul Alba, Băile Romane de la Cetea, se află la o distanță de aproximativ 20 de kilometri de Alba Iulia, în comuna Galda de Jos, în Cheile Cetii. Acestea reprezintă o succesiune de patru cascade care formează în rocile calcaroase lacuri de mici dimensiuni, cu apă curgătoare.

Deși Băile de la Cetea sunt o destinație deosebit de frumoasă, mai ales în zilele de vară, când în preajma căderilor de apă aerul e răcoros, cele patru cascade: „Sandiţău”, „Piatra Saşa”, „Ţicuiata” şi „Măriuţa”, așa cum sunt ele denumite de localnici, sunt destul de puțin cunoscute.

La cascade se ajunge prin Cheile Cetii, care e află la doar 2,5 km de sat. Pentru a ajunge la Băile Romane, după ce se iese din satul Cetea trebuie urmat, pe marcajul triunghi roșu. Cu aproximativ 100-150 m înainte de Băi marcajul urca pe deal pentru a trece printre colții de piatră.

Citește și Un județ și unsprezece opriri : Cele mai frumoase locuri din Alba

Cascadele, care pot fi o încântare pentru orice turist, oferă pasionaților de sporturi extreme posibilitatea să practice sportul canyoning, să urce pereții calcaroși pe coardă, iar acolo unde apa e mai adâncă să sară în apă. Băile Romane de la Cetea, un loc plin de frumusețe, accesibil albaiulienilor.

Sursa foto: vitabox.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii