BACALAUREAT 2018, SESIUNEA TOAMNĂ: Vezi când încep probele scrise

Adăugat la Știri

Cei care nu au promovat examenul de Bacalaureat din prima sesiune au avut la dispoziție câteva zile să se înscrie pentru Bacul din toamnă.

Probele scrise ale examenului încep în 20 august, cu Limba şi literatura română, 21 august – Limba şi literatura maternă, 22 august – proba obligatorie a profilului şi 23 august – proba la alegere a profilului şi specializării. Din 24 august încep probele orale ale examenului de bacalaureat. Absolvenţii de liceu care nu au fost admişi la Bacalaureat două sesiuni la rând şi care vor să încerce şi a treia oară să promoveze examenul sunt nevoiţi să plătească o taxă de înscriere.

În perioada 10 – 13 iulie a avut loc înscrierea candidaţilor la a doua sesiune a examenului de bacalaureat, iar în 27 iulie s-a făcut înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe.

Probele scrise ale examenului încep în 20 august, cu Limba şi literatura română, 21 august – Limba şi literatura maternă, 22 august – proba obligatorie a profilului şi 23 august – proba la alegere a profilului şi specializării.

Din 24 august încep probele orale ale examenului de bacalaureat. Astfel, în perioada 24 – 27 august este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 28 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 29-30 august – evaluarea competenţelor digitale, iar în 30 – 31 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

În 1 septembrie, până la ora 12.00, vor fi afişate rezultatele, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 – 16.00. În intervalul 2 – 5 septembrie este programată soluţionarea contestaţiilor, iar în 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Absolvenţii de liceu care nu au fost admişi la Bacalaureat două sesiuni la rând şi care vor să încerce şi a treia oară să promoveze examenul sunt nevoiţi să plătească o taxă de înscriere.

În sesiunea din vară au promovat BACALAUREATUL 86.162 de candidaţi dintr-un total de 123.619 candidaţi prezenţi.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii