De astăzi, proteste ale avocaților din Baroul Alba: Cer renegocierea protocolului cu Ministerul Justiției, pentru a fixa alte onorarii pentru avocații din oficiu, un protocol vechi de 7 ani.

Adăugat la Știri

Vă informăm că în fața refuzului Ministerului Justiției de a renegocia tariful onorariilor din oficiu, avocații din Baroul Alba, alături de avocați din celelalte barouri, vor începe acțiuni de protest după următorul program:

  1. În perioada 11.02.2019 – 24.02.2019: prezentarea avocaților în cauze, purtând o banderolă albă pe braț;
  2. În perioada 25.02.2019 – 10.03.2019: asigurarea asistenței judiciare exclusiv în cauzele penale în care se discută măsurile preventive;
  3. Cu începere din 11.03.2019: neasigurarea asistenței judiciare, la început câte 30 minute pe zi, timp de o săptămână, apoi pe termen nelimitat, până la identificarea și aplicarea soluțiilor la problemele prezentate Ministerului Justiției.

Ne exprimăm regretul că am ajuns în postura de a protesta în acest fel, însă sperăm că vom reuși să trezim interesul factorilor decizionali pentru a renegocia Protocolul cu Ministerul Justiției și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a României, se precizează într-un comunicat al Baroului Alba.

Mihai Baco, decanul Baroului Alba, declara, recent, la Unirea FM: ”Eu zic că, acum, trebuie să ai curaj să intri în avocatură. Nu ai nimic garantat. Tu, ca avocat, trăiești după clienți. Tot încercăm, de o grămadă de vreme, să renegociem protocolul cu Ministerul Justiției, pentru a fixa alte onorarii pentru oficii. Pentru că acest protocol este făcut în urmă cu 7 ani.  Mai este o problemă: eu sunt avocat din oficiu trebuie să merg cu organul de cercetare penală de la Alba Iulia nu știu unde. Nu îmi decontează nimeni niciun leu.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii