Avertizare meteo : Răcire accentuată, ploi și vijelii

Adăugat la Știri

ploiAdministrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de răcire accentuată, ploi și vijelii, valabilă în intervalul 18 septembrie ora 18.00- 20 septembrie ora 18.00.

In intervalul mentionat, vor fi perioade in care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si izolat  grindină.

Astfel de fenomene se vor semnala in seara zilei de duminică, 18 septembrie si pe parcursul noptii de duminică spre luni (18/19 septembrie) in zonele montane si local in regiunile sudice, sud-estice si centrale, apoi in cea mai mare parte a tării.

Temperaturile vor scădea accentuat in toate regiunile, astfel că pe parcursul zilei de marti, 20 septembrie, vremea va deveni rece pentru această dată in toată tara.

Prognoza meteo pentru LUNI

Vremea va fi instabilă, iar valorile termice vor continua să scadă semnificativ, astfel că în jumătatea nordică vremea va deveni răcoroasă pentru această dată din an şi vor fi apropiate de mediile multianuale specifice acestei perioade în restul teritoriului. Vor fi înnorări temporar accentuate şi va ploua în toate regiunile. Se vor semnala mai ales averse, însoțite de descărcări electrice, vor fi condiţii de grindină, iar ziua se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25…30 l/mp, local, îndeosebi la munte, în timp ce noaptea, ploi importante cantitativ vor fi mai ales în est şi sud-est. Vântul va avea intensificări temporare în regiunile extracarpatice, dar de scurtă durată şi în rest, asociat ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade în nordul Moldovei și 26 de grade izolat în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 19 grade.

Prognoza meteo pentru MARȚI

Vremea va fi în general instabilă şi rece pentru această dată din an în toată ţara. Pe parcursul zilei, cerul va fi mai mult noros şi va ploua în majoritatea regiunilor, iar local cantitățile de apă vor fi însemnate, cu precădere în est şi în zona de munte. În partea de sud a teritoriului, ploile vor fi și sub formă de aversă, iar pe arii restrânse vor fi însoțite de descărcări electrice. Noaptea, aria precipitaţiilor se va restrânge treptat. În a doua parte a intervalului, în zona montană înaltă, îndeosebi a Carpaţilor Orientali, trecător se vor semnala precipitații slabe mixte. Vântul va avea intensificări în sudul și estul țării, precum și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10…11 grade în Moldova și estul Transilvaniei și 22…23 de grade în Oltenia și sud-vestul Munteniei. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între 4 și 12 grade.

Prognoza meteo pentru miercuri
Valorile termice vor continua să fie mai coborâte decât cele normale pentru ultima decadă a lunii septembrie în toate regiunile. Cerul va avea înnorări temporare și pe arii restrânse va mai ploua. În zona montană înaltă, trecător se vor semnala precipitațiile slabe mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în estul extrem al țării și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 13 și 21 de grade, iar cele minime, între 3 și 13 grade.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii