Avans de 2,2 puncte procentuale pe lotul 1 din Autostrada Sebeş – Turda: Lucrările pe acest lot au ajuns, în iulie, la un grad de execuţie de 73,50%.

Adăugat la Știri

Italienii de la Astaldi au raportat luna trecută cele mai mari progrese din rândul constructorilor implicaţi în marile proiecte de infrastructură din România. După ei urmează firma românească Alpenside şi italieni de la Pizzarotti.

Astaldi a înregistrat în iulie un avans de peste cinci puncte procentuale pe şantierul mega – podului de la Brăila. Cea mai compleză lucrare de infrastructură rutieră din România de la Revoluţie încoace a ajuns la un grad de execuţie de 6,56%, potrivit datelor de pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Italienii de la Astaldi au raportat un progres semnificativ şi pe lotul lor din Autostrada Transilvania, pe care îl construiesc împreună cu Max Boegl. Aceştia au avansat în iulie cu 3,84 puncte procentuale, până la un stadiu fizic de 70,86% pe lotul 2 din tronsonul Ogra – Câmpia Turzii al A3.

Firma românească Alpenside a intrat şi ea în clasamentul constructorilor de autostrăzi, cu un progres de 2,23 puncte procentuale în luna iulie pe lotul Râşnov – Cristian din Autostrada Comarnic – Braşov.

În top urmează italienii de la Pizzarotti, cu un avans de 2,2 puncte procentuale pe lotul 1 din Autostrada Sebeş – Turda. Lucrările pe acest lot au ajuns în iulie la un grad de execuţie de 73,50%.

Pe restul şantierelor au fost raportate progrese mai mici, de sub 2 puncte procentuale.

Sursa:economica.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii