Autovehiculele de transport persoane, în atenţia poliţiştilor rutieri din Alba: Aproape 140 de autovehicule controlate în două zile

Adăugat la Știri

poza actiuneÎn ultimele două zile, poliţiştii din Alba au verificat 136 de autovehicule destinate transportului public de persoane. Au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale, din care două pentru nerespectarea normelor legale specifice transportului public de persoane. Acţiunile poliţiştilor din judeţul Alba, pentru creşterea siguranţei rutiere, vor continua.

În perioada 05 – 06.09.2016, poliţiştii din cadrul structurilor de poliție rutieră din judeţul Alba au desfăşurat, pe raza judeţului, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele de transport persoane.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost oprite şi verificate 136 de autovehicule de transport persoane şi au fost constatate 34 de abateri contravenţionale de la normele legale privind transportul public de persoane şi circulaţia pe drumurile publice.

Valoarea amenzilor aplicate a fost de 9.250 lei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va continua acţiunile pentru creşterea siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, urmărindu-se combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cum ar fi excesului de viteză, consumul de alcool, depăşirile neregulamentare şi indisciplina pietonilor.

 Pentru siguranţa dumneavoastră, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

  • Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare!
  • Evitaţi efectuarea depăşirilor în condiţiile unui trafic rutier aglomerat!
  • Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Şoferii depistați, în urma testării cu aparatul etilotest, cu rezultate între 0,11-0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, sunt sancționați contravențional și le sunt reținute permisele de conducere pentru 90 de zile, iar la rezultate de peste 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat(inclusiv), se întocmește dosar penal.
  • Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii