Autostrada Sebeş – Turda primește 272 de milioane de euro de la UE

Adăugat la Știri

Peste 272 de milioane de euro din Fondul European Regional de Dezvoltare (ERDF) sunt investiţi în construirea unei autostrăzi între oraşele Sebeş şi Turda, lângă Cluj, România, în cadrul reţelei trans-europene de transport (TEN-T), se arată într-un comunicat publicat marţi de Comisia Europeană.

‘Românii care locuiesc în această regiune se vor bucura de condiţii de călători mai sigure şi mai confortabile. Această autostradă va sprijini şi dezvoltarea economiei regionale, cu efecte pozitive asupra comerţului şi turismului’, a afirmat comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Proiectul finanţat de UE va conecta două autostrăzi existente, A1 Orăştie – Sibiu şi A3 Gilău – Câmpia Turzii, va majora viteza şi siguranţa rutieră.

Citește și Doar 15 kilometri de autostradă, finalizați în 2017: Pentru anul viitor, se promit 147 de kilometri din 10 tronsoane de autostrăzi

Reţeaua trans-europeană de transport (TEN-T) este un proiect al Uniunii Europene ce prevede crearea unei reţele complete de transport auto, feroviar şi naval.

Sursa:economica.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii