Autorităților locale li se interzice să mai elibereze autorizațiile de construire fără respectarea unor condiții

Adăugat la Știri

constructiiExecutivul va interveni pe piața construcțiilor de locuințe și le va interzice primarilor și președinților de consilii județene să mai elibereze autorizații de construire dacă nu sunt siguri că garsonierele și apartamentele proiectate îndeplinesc criteriile minime legale ca suprafață și dotări.

Executivul le va impune președinților de consilii județene și primarilor, să verifice, „înainte de eliberarea autorizațiilor de construire pentru locuințe noi”, îndeplinirea exigențelor minimale privind suprafețele și nivelul de dotare a încăperilor ce compun locuințele. În prezent, suprafețele minimale pentru o locuință sunt cuprinse între 58 și 171 de metri pătrați.

  • Suprafaţă camerei de zi de la locuinţa cu o camera include spaţiul pentru dormit.
  • Locul de luat masa poate fi înglobat în bucătărie sau în camera de zi.
  • înălţimea libera minima a camerelor de locuit va fi de 2,55 m, cu excepţia mansardelor, supantelor şi nişelor, la care se va asigura un volum minim de 15 mc de persoană.
  • Suprafaţă locuibilă este suprafaţa desfăşurată a încăperilor de locuit. Ea cuprinde suprafaţa dormitoarelor şi a camerei de zi.
  • Suprafaţă utilă este suprafaţa desfăşurată, mai puţin suprafaţa aferentă pereţilor.
  • Suprafaţă utilă a locuinţei este suma tuturor suprafeţelor utile ale încăperilor. Ea cuprinde: camera de zi, dormitoare, băi, WC, dus, bucătărie, spaţii de depozitare şi de circulaţie din interiorul locuinţei. Nu se cuprind: suprafaţa logiilor şi a balcoanelor, pragurile golurilor de uşi, ale trecerilor cu deschideri până la 1,00 m, nişele de radiatoare, precum şi suprafeţele ocupate de sobe şi cazane de baie (câte 0,50 mp pentru fiecare sobă şi cazan de baie), în cazul în care încălzirea se face cu sobe. în cazul locuinţelor duplex, rampa, mai puţin palierele, nu se cuprinde în suprafaţa utilă a locuinţei.

Sursa:profit.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii