Autoritatea Națională pentru Turism va autoriza 12 noi stațiuni turistice în România

Adăugat la Știri

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAutoritatea Națională pentru Turism va autoriza 12 noi stațiuni turistice în România.

Astfel, statutul de stațiune turistică îl vor primi Sucevița (jud. Suceava), comuna Pojorâta, (Suceava), Băile Banffy—Toplița(Harghita), Borsec(Harghita), Negrești-Oaș, (Satu Mare), Băile Ocna Dej, (jud. Cluj), comuna Sângiorgiu de Murș (jud. Mureș), localitatea Colibița (jud. Bistrița Năsăud), Moinești (jud. Bacău), comuna Baia de Fier (jud. Gorj), comuna Boghiș, (jud. Sălaj), comuna Moisei (jud. Maramureș).

Localitățile vor putea accesa fonduri europene pe Axa 7, iar dezvoltarea comunităților locale va avea de câștigat, prin dezvoltarea potențialului endrogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industrial aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice.

Citește și Rimetea, locul unde soarele răsare de două ori

Autoritatea Națională pentru Turism dorește să realizeze identități urbane adecvate pentru aceste localități.

Sucevița este faimoasă mai ales pentru Mănăstirea Sucevița, care este înscrisă pe lista Patrimoniului Cultural UNESCO, și are o istorie de aproape o jumătate de mileniu.

Băile Banffy-Toplița și Băile Ocna Dej sunt localități care beneficiază de ape cu proprietăți curative excelente, la fel ca Borsec, în timp ce la Baia de Fier poate fi vizitată Peștera Muierii.

Sursa:greatnews.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii