Au început înscrierile pentru sesiunea de toamnă a bacalaureatului

Adăugat la Știri

Candidaţii care nu au reuşit să promoveze examenul în sesiunea din iulie sau în sesiunile din anii anterior se pot înscrie începând de marţi pentru a susţine din nou bacalaureatul, înscrierile încheindu-se vineri, 14 iulie. 

 Pentru prima dată la bacalaureat, examenul va începe cu probele scrise şi abia apoi vor urma probele orale.

În perioada 11 – 14 iulie are loc înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen , iar în 27 iulie este prevăzută înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe.

Pe data de 21 august încep probele scrise ale examenului, cu Limba şi literatura română, 22 august – Limba şi literatura maternă, 23 august – proba obligatorie a profilului şi 24 august – proba la alegere a profilului şi specializării.

Citește și Cinci elevi din Alba au obținut media zece la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie

Din 25 august încep probele orale ale examenului. Astfel, în 25 – 28 august este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 28 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 29-30 august – evaluarea competenţelor digitale, iar în 30 – 31 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

În 1 septembrie, până la ora 16.00, vor fi afişate rezultatele, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16:00 – 20:00. În intervalul 2 – 5 septembrie este programată soluţionarea contestaţiilor, iar în 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii