Au dispărut limita de înălțime și interdicția de a avea tatuaje, la admiterea în unitățile școlare ale Ministerului de Interne

Adăugat la Știri

Candidații la concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și persoanele recrutate pentru ocuparea prin concurs a unor posturi vacante nu mai trebuie să îndeplinească condiția unei înălțimi minime.

Prin introducerea traseului aplicativ la admitere se verifică aptitudinile fizice ale candidaților prin parcurgerea a 11 elemente de dificultate într-un timp de maxim 2 minute și 25 de secunde. Una dintre consecințele introducerii acestei noi modalități de testare a calităților fizice este eliminarea criteriului de înălțime. În aceste condiții, parcurgerea noilor probe impune candidaților o anumită statură sau calități fizice deosebite pentru terminarea traseului aplicativ în timpul menționat. Eliminarea limitei de înălțime pentru candidați este în acord, inclusiv cu hotărârile Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, care recomandă MAI să elimine acest criteriu, dar și cu unele soluții pronunțate de diverse instanțe de judecată. Menționăm că o abordare asemănătoare a probelor sportive se regăsește și la admiterea în școlile ministerelor de interne din mai multe state europene, precum: Austria, Belgia, Canada, Olanda, Franța, Germania, Marea Britanie, Ungaria sau Spania.

Citește și Abuzul claxonului în trafic se poate amenda de către polițiști

Totodată, Ordinul MAI nr. 144/2017, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 917 din 22 noiembrie 2017, elimină și interdicția de a avea semne particulare sau tatuaje neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară, pentru persoanele care candidează la școlile pentru subofițeri – pompieri sau care participă la concursurile organizate pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii