Atenţie, nu vă panicaţi! Astăzi, în mai multe localități din Alba începe testarea sistemului RO-ALERT

Adăugat la Știri

Vineri, 21 septembrie 2018, se va desfăşura testarea Sistemului de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT” pe teritoriul județului nostru!

În intervalul orar 10.00-12.00, vor fi transmise mesaje-test către locuitorii a patru unități administrativ-teritoriale: municipiile Alba Iulia, Sebes, Aiud şi orașul Cîmpeni iar între orele 17.00 și 19.00, se vor transmite mesaje-test, care vor putea fi recepționate de către o parte a cetățenilor aflați pe raza municipiului Alba Iulia.

Vă reamintim că pentru a recepționa mesajele transmise de sistemul RO-ALERT trebuie să accesați pagina de internet ro-alert.ro și să vă configurați telefonul mobil, în conformitate cu pașii specificați. Precizăm că primirea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei în situaţii de urgenţă. Acesta este folosit în situaţii majore, în care viaţa şi sănătatea cetăţenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundaţii ameninţătoare, atac terorist sau alte situaţii care ameninţă grav comunităţile

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii