Atelierele literare ale Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba, pentru elevii din Alba Iulia

Adăugat la Știri

Secția pentru copii a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba va găzdui în această săptămână o serie de activități cultural-literare reunite sub titlul generic de Ateliere literare . Evenimentul se va derula în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Alba, în cadrul proiectului „Școala Altfel” și se va adresa preșcolarilor și școlarilor din municipiul Alba Iulia.

Miercuri 24 mai 2017, oaspeți ai bibliotecii sunt elevii clasei a VI-a  de la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” din Alba Iulia, coordonați de prof. Mateescu Mihaela. În cadrul atelierului literar Mari scriitori români, elevii vor derula activități de familiarizare cu colecțiile bibliotecii și vor avea loc activități interactive de lectură și discuții pe marginea unor pagini importante de literatură pentru copii scrise de mari scriitori români. Atelierul se va încheia cu o vizită în bibliotecă.

Citește și Ce au citit românii în 2016: topul celor mai vândute cărți

Joi 25 mai 2017 Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba va primi vizita a 60 de preșcolari de la Grădinița cu program normal nr. 10 din Alba Iulia însoțiți de responsabilul educativ prof. Andrei Veronica. Ei vor participa la atelierul literar intitulat Poveștile cu sunete. Copiii vor face cunoștință cu personajele din cărțile Pinochio, Bambi și Cartea junglei și vor realiza semne de carte.

Activitatea face parte din Programul minimal 2017 al instituției – 1. USERS/1.2 Ateliere educative, proiect destinat utilizatorilor serviciilor de bibliotecă și are ca obiectiv atragerea de noi categorii de beneficiari ai serviciilor de bibliotecă, prin activități interactive specifice vârstei lor.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii