Astăzi, proteste ale sindicaliștilor APIA

Adăugat la Știri

Joi sunt programate proteste de stradă salariaţii din agenţiile pentru plăţi în agricultură. Acțiuni sunt anunțate în mai multe județe, printre care și Alba.

Salariații Agenţiilor Județene și Locale de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură sunt nemulțumiți pentru că – spun ei – veniturile angajaților din acest domeniu vor scădea dramatic începând de anul viitor. Angajații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din teritoriu vor începe joi protestele din cauza impactului Legii salarizării asupra veniturilor, care vor scădea cu suume cuprinse între 700 și 2.800 de lei, începând din 2018.

Este vorba despre un efect al Legii salarizării prin care sporurile – precum cel pentru proiecte pe fonduri europene care era 75% – au fost introduse în salariu și plafonate.

Citește și Alba, între județele în care se vor face cele mai mari plăți APIA pentru micii fermieri

Unii salariați APIA din țară vorbesc despre discriminări salariale și spun că vor avea venituri cu aproape 40 la sută mai mici față de colegii lor de la Bucureşti.

Proteste ale angajaților APIA au loc joi,  angajații opresc lucrul între orele 9 și 12. Angajații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din teritoriu vor începe joi protestele din cauza impactului Legii salarizării asupra veniturilor, care vor scădea cu suume cuprinse între 700 și 2.800 de lei, începând din 2018. APIA are în prezent 4.859 de posturi, din care în jur de 400 sunt la nivel central. Adoptarea noii legi a salarizării i-a scos pentru prima dată pe angajaţii APIA în faţa instituţiei, în vară, când aceştia au sesizat că diferenţele salariale dintre cei din teritoriu şi angajaţii APIA central vor fi majore.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii