Astăzi, grevă de avertisment timp de două ore, în toate spitalele

Adăugat la Știri

greva-sanatateAsistenţii medicali vor fi, astăzi, timp de două ore în grevă de avertisment. Sunt deja aproape 69.000 de semnături pentru greva generală din 31 octombrie, dintre care peste 1.000 au fost strânse în județul Alba.

Astăzi este greva de avertisment, timp de două ore, între 8 şi 10. Angajaţii care şi-au încheiat tura se vor aduna în curtea spitalelor. Din păcate, până acum solicitările nu au fost rezolvate, a precizat vicepreședintele Sanitas, Marius Sepi. Sindicatul Sanitas cere introducerea în Ordonanţa 20 a angajaţilor care lucrează în serviciul tehnic administrativ – 23.000 de persoane, a funcţionarilor publici din Direcţiile de Sănătate Publică – 1.800 de oameni şi a celor din creşe şi grădiniţe, aproximativ 1.500 de persoane .De asemenea, Sanitas mai solicită reducerea diferenţelor salariale de până la 800 de lei, între asistenţii medicali absolvenţi ai şcolilor postliceale sanitare şi cei cu studii superioare, ambele categorii având aceeaşi profesie, având aceeaşi fişă a posturilor şi aceleaşi atribuţii’, a mai spus Marius Sepi.

Citește și Marius Sepi, prim-vicepreședintele Sanitas, la Unirea FM : Peste 1.000 de semnături au fost strânse în Alba pentru declanşarea grevei generale în sănătate

Federaţia a cerut şi reducerea diferenţelor de salarizare de până la 1.200 de lei, între spitalele clinice şi neclinice şi trecerea asistenţilor din aststenţa socială pe grila din sistemul neclinic.

„Dar cea mai stringentă solicitare vizează acceptarea plăţii sporurilor la nivelul anului 2016, şi nu 2009, pentru personalul care are acest drept. Cerem adoptarea de urgenţă a revendicărilor noastre, altfel în 31 octombrie va fi grevă generală în sănătate. În plus, susţinem orice acţiune a pacienţilor care atenţionează cu privire la lipsa medicamentelor”, a adăugat vicepreşedintele Sanitas.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii