Astfel, contribuabilii trebuie sa depuna pana cel tarziu luni la ANAF urmatoarele:

Declaratia de inregistrare fiscala/de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica, Formularul 010. Se depune de catre persoanele juridice, care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire.

Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni pentru persoane fizice romane, Formularul 020. Se depune de persoanele fizice, altele decat persoanele fizice romane care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire.

Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere (OMFP nr. 250/2013), Formularul 070. Se depune de catre contribuabilii persoane fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere. Sunt exceptati contribuabilii care desfasoara exclusiv activitati intr-o forma de asociere.

Declaratia de mentiuni privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA, in vederea aplicarii regimului de scutire prevazut la art.152 din Codul fiscal, Formularul 096. Se depune de catre toate persoanele impozabile, inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, care nu au depasit plafonul de scutire si care doresc sa fie scoase din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA.

Fiecare formular trebuie completat in doua exemplare, inscriindu‐se cu majuscule toate datele prevazute.

Un exemplar, semnat si stampilat, se depune la registratura organului fiscal competent sau se comunica prin posta, cu confirmare de primire, in timp ce al doilea exemplar se pastreaza de catre persoana impozabila.

Citeşte şi Agenția Județeană a Finanțelor Publice Alba : “Spaţiu Privat Virtual” , serviciu gratuit lansat de ANAF pentru persoanele fizice

Desi nu este declaratie fiscala, AvocatNet.ro va reaminteste ca 12 octombrie este ultima zi pentru depunerea declaratiei – decont privind sumele incasate reprezentand taxa hoteliera.

Luni, zi de plata pentru doua taxe

De asemenea, luni este ultima zi in care poate fi platita taxa hoteliera si taxa pentru serviciul de reclama si publicitate.

Potrivit legislatiei, unitatile de cazare au obligatia de a varsa taxa hoteliera la bugetul local, lunar, pana la data de 10, inclusiv, a lunii urmatoare celei in care s-a colectat taxa hoteliera de la persoanele care au platit cazarea.

Cealalta taxa, pentru serviciul de reclama si pubicitate, se plateste lunar de catre prestatorul serviciului de reclama si publicitate, la bugetul local al unitatii administrativ-teritoriale in raza careia isi desfasoara activitatea, pana la data de 10 a lunii urmatoare datorarii taxei.

Cum in luna octombrie data de 10 pica intr-o zi de sambata, cand ANAF nu are program cu publicul, ultima zi in care contribuabilii pot transmite declaratiile prezentate anterior si efectua platile aferente va fi luni, 12 octombrie.

Urmatoarele termene pentru depunerea declaratiilor si plata taxelor in luna octombrie vor fi zilele de 15, 20 si 25, aceasta din urma fiind de altfel si cea mai aglomerata zi pentru contribuabili.

Surs:avocatnet.ro