Rămâi conectat

Eveniment

Astăzi, 22 aprilie, întreaga planetă sărbătoreşte Ziua Pământului

Publicat

în

Ziua Pământului a fost sărbătorită pentru prima dată, în 1970, în Statele Unite, din iniţiativa lui Gaylord Nelson, şi a avut ca scop atragerea atenţiei clasei politice asupra multiplelor probleme legate de mediul înconjurător şi pentru a forţa introducerea acestor probleme în agenda naţională.

Astfel, pe 22 aprilie 1970, peste 20 de milioane de americani au ieşit pe străzile celor mai importante oraşe şi au organizat proteste, militând împotriva poluării. Încet, mişcarea a luat amploare şi în 1990 a devenit un eveniment internaţional, ajungând să fie sărbătorit de peste 200 de milioane de oameni din 141 de ţări. Impactul puternic a dus la primul Summit al Naţiunilor Unite pentru Pământ, care a avut loc în 1992 la Rio de Janeiro, iar în 2009, ONU a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ.

Cu ocazia Zilei Pământului, logo-ul Google a fost modificat astăzi şi include un glob pământesc care se roteşte şi diferite desene cu animale, iar utilizatorii au la dispoziţie un test în care pot afla răspunsul la întrebarea „Ce animal vă reprezintă?”.

 Cristian Rațiu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Eveniment

Proiecție de film în scop caritabil la Sebeș: Când va avea loc

Publicat

în

La Sebeș, proiecție de film în scop caritabil

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș va găzdui, vineri 29 martie, de la ora 19.00, o proiecție de film în scop caritabil.

Va fi proiectat filmul „Omul lui Dumnezeu”, care prezintă viața Sfântului Necatarie din Eghina. Scopul acestei activități este de strângere de fonduri pentru a susține și material femeile care renunță la gândul de avort și aleg viața. Suma adunată va merge la organizația GIO, care are grijă de aceste femei.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș împreună cu Organizația Tinerilor din Cugir și Generații Iubite și Ocrotite.

Tot vineri 29 martie, de la ora 14.00, Organizația Tinerilor de pe Valea Sebeșului va organiza „Marșul pentru Viață” în Parcul Primăriei din Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

Concert-eveniment al organistului Eduard Antal, la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia

Publicat

în

Concert de orgă la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia

Un eveniment muzical de excepție este programat, marți 26 martie, la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia.

Concertul, inclus în turneul național „Orgile României”, ajuns în 2024 la cea de-a șasea ediție, îl aduce la Alba Iulia pe organistul Eduard Antal, unul dintre numele cu rezonanță majoră în lumea artistică din Europa. Repertoriul ales de el pentru concertul de la Alba Iulia propune o panoramare a modului în care s-a scris pentru orgă în secole de istorie a muzicii, cuprinzând lucrări adaptate sau scrise în original pentru orgă, din repertoriul universal și românesc, de la Johann Sebastian Bach la Tomaso Albinoni.

Concertul este organizat de Centrul Cultural Palatul Principilor, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia, într-un moment cu o semnificație spirituală specială, în Săptămâna Patimilor pentru credincioșii romano-catolici și protestanți.  Intrarea la concert este gratuită, în limita locurilor disponibile în Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” și a celor adăugate suplimentar de organizatori pentru acest eveniment special.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

26 martie: Ziua mondială de luptă împotriva epilepsiei

Publicat

în

Zi mondială de luptă împotriva epilepsiei

În 26 martie este marcată „Ziua Mondială de Luptă Împotriva Epilepsiei”.

Aceasta a fost instituită în 2008 sub numele de „Purple Day”, la iniţiativa unei fetiţe de 9 ani din Canada, Cassidy Megan, şi a Asociaţiei de Epilepsie din Nova Scoţia, în semn de solidaritate cu persoanele afectate de epilepsie din întreaga lume.

Epilepsia este o boală neurologică, in care grupuri de celule nervoase sau neuroni transmit semnale anormale. În epilepsie, activitatea neuronală normală este perturbată, cauzand senzații, emotii sau comportamente ciudate și uneori convulsii, spasme musculare și pierderea conștienței.

Epilepsia este o boală ce poate fi cauzata de mai mulți factori. Orice duce la perturbarea rețelelor neuronale normale – de la infecții, traumatisme, la dezvoltare anormală a creierului – poate duce la apariția crizelor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba