Asociația Municipiilor pune presiune pe parlamentari: Cerere pentru legea bugetului

Adăugat la Știri
Asociația Municipiilor din România vrea modificarea legii bugetului. AMR spune că municipiile din România înregistrează pierderi de venituri substanțiale. Asociația le cere parlamentarilor ca în dezbaterea legii bugetului să aibă în vedere aspectele pe care AMR le semnalează și să sprijine introducerea propunerilor în prevederile finale ale legii bugetului de stat pentru anul 2018.

”Având în vedere prevederile proiectului de Lege a bugetului de stat pentru anul 2018, AMR constată următoarele:

– Prin reducerea cotei impozitului pe venit de la 16% la 10% (OUG 79/2017) municipiile din România înregistrează pierderi de venituri substanțiale.

– Reducerea veniturilor pe care le vor avea la dispoziție municipiile în anul 2018 se datorează în mare parte și procedurii de folosire a 50% din excedentul acestora pentru compensarea pierderilor cauzate de reducerea cotei impozitului pe venit de la 16% la 10%;

– Deși în negocierile Executiv-AMR au fost date asigurari că bugetele locale nu vor scădea, simulările făcute la nivelul municipiilor arată că, din păcate, Guvernul ia aproximativ 50% din cota ce revenea din colectarea impozitului pe venit, pentru autoritățile locale.

Citește și Municipiul Alba Iulia, premiat pentru Excelența în transport public, la Gala Asociaţiei Municipiilor din România

Concluzia este că bugetele primăriilor vor scădea. Mai mult banii nu se vor regăsi la cetățeni deci nu putem vorbi de o relaxare fiscală.

Sursa:stiripesurse.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii