Asociația Forum Apulum Alba Iulia, prezentă la ONGFest, cel mai mare eveniment dedicat societății civile din România

Adăugat la Știri

Asociația Forum Apulum Alba Iulia a participat sâmbătă, 1 iulie 2017, la cel mai mare eveniment dedicat societății civile din România – ONGFest. Festivalul Național al Organizațiilor Neguvernamentale a avut loc pe strada Potaissa din Cluj-Napoca, iar Forum Apulum s-a aflat printre cele peste 40 de organizații neguvernamentale din Transilvania care au fost prezente la manifestare.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, între orele 10.00 – 22.00, au avut loc mai mult de 50 de activități, dezbateri, demonstrații, concerte sau ateliere. Atmosfera de vacanță civică a inclus premii și amintiri pe care sponsorul principal le-a pregătit tuturor vizitatorilor din aventura Civic Break. Asociația din Alba Iulia și-a făcut cunoscută, cu această ocazie, activitatea din domeniul implicării și conștientizării civice a tinerilor, precum și planurile de viitor. De la ora 15.00, Apulum Forum a organizat dezbaterea cu tema ”Implicarea elevilor în proiecte civice” la care a participat și Florin Bădiță, un activist cu experiență și omul din spatele paginii ”Corupția Ucide”.

Ajuns la cea de-a opta ediție, ONGFest a avut loc anul acesta în premieră în trei locații diferite: București (17 -18 iunie), Iași (24 iunie) și Cluj-Napoca (1 iulie). La Cluj-Napoca, festivalul a fost organizat de către Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), alături de partenerul său local, Fundația Civitas pentru Societatea Civilă, cu susținerea Programului de Cooperare Elvețiano-Român. 

Asociația Forum Apulum a fost înființată la inițiativa unor tineri din Alba Iulia care, în timpul lor liber, se implică în proiecte de educație civică a comunității. Conferința ”Fake News” și dezbaterea  ”Comunismul românesc între mit și realitate” sunt două dintre evenimentele organizate la Alba Iulia, care au atras zeci de participanți. Informații suplimentare despre activitățile asociației se pot găsi pe forumapulum.ro și pe pagina de pe Facebook, Forum Apulum.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii