,,ArhimatematicuS”,concurs de matematică pentru elevii claselor V-VIII din mediul rural, coordonat de către elevii Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia

Adăugat la Știri

Concursul de matematică ,,ArhimatematicuS”, desfăşurat în acest week-end şi adresat elevilor de gimnaziu din mediul rural a fost coordonat de către elevii Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” pasionaţi de matematică şi membrii ai centrului de excelenţă, coordonat de către doamna profesoară Anamaria Fuia.

Cei 85 de elevi înscrişi în competiţie au avut ocazia de a cunoaşte programul elevilor în uniformă, fiind găzduiţi o noapte în colegiul militar gazdă şi integraţi în programul zilnic. Au vizitat colegiul, au fost însoţiţi şi consiliaţi de către elevi, au participat la o demonstraţie specifică orelor de pregătire militară, cu elemente specifice instrucţiei de front, au vizitat poligonul de tir, au servit masa, au socializat şi au găsit răspuns la toate întrebările şi curiozităţile lor. Subiectele concursului au fost realizate, la nivelul fiecărui an, de către elevii din echipa de proiect, corectura fiind executată tot de către ei. Micii concurenţi au trecut cu brio proba şi au fost recompensaţi cu medalii şi diplome. Cei mai buni au fost premiaţi cu tricouri purtând sigla concursului şi rechizite de foarte bună calitate. Cel mai bun elev matematician, Dan – Alexandru TRUŢĂ, elev al Şcolii gimnaziale ,,Mihai Eminescu” Şard, clasa a VIII-a, ce a obţinut cel mai mare punctaj, fost premiat cu o tabletă în valoare de 749 de lei.

Citește și 24 de elevi de la Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia, calificaţi la olimpiade naţionale

Concursul a fost o bucurie împărtăşită. Apoi, pentru cei mici a fost o experinţă de neuitat în mediul cazon specific colegiului militar, iar pentru ceilalţi, un bun prilej de a-şi demonstra abilităţile de organizatori, coordonatori, corectori şi viitori lideri militari. Momente şi experienţe frumoase au împărtăşit şi profesorii coordonatori şi însoţitori. Pentru toate acestea echipa de proiect aduce mulţumiri tuturor celor care au contribuit la buna desfăşurare şi reuşita acestei minunate activităţi. Felicitări tuturor!

Concursul a fost finanţat de către Fundaţia Comunitară Alba prin programul YouthBank.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii