Aproximativ 180 de norme didactice mai sunt de completat în școlile din județul Alba înainte de începerea școlii

Adăugat la Educație și Cultură

dorin sandeaCadrele didactice s-au întors de astăzi în școlile din județ, iar în următoarele două săptămâni se fac pregătiri intense pentru începerea noului an școlar.

Inspectorul școlar general Dorin Sandea de la Inspectoratul Școlar Județean Alba, prezent la emisiunea „Audiența publică” de la Unirea FM a declarat că la acest moment în instituțiile de învățământ preuniversitar din județ mai sunt de completat aproximativ 180 de norme didactice pentru ca în 15 septembrie elevii să fie întâmpinați la catedră de profesori calificați.

Din punct de vedere administrativ inspectorul școlar general a spus că în județul Alba funcționează peste 530 clădiri  școlare, în care învață aproximativ 54.000 de elevi. Dintre unitățile de învățământ mai mult de 380 au autorizația sanitară de funcționare. Inspectorul școlar general Dorin Sandea a declarat că cele mai multe școli care nu au obținut autorizația sanitară de funcționare funcționează în zone izolate din județ, unde învață aproximativ 5 la sută dintre elevi. Principalele cauze pentru care cele aproape 150 de clădiri școlare  nu au primit autorizația sanitară de funcționare sunt lipsa apei curente și a grupurilor sanitare de interior.

Silvia Surugiu

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.177
e-mail: surugiuaalba@gmail.com

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.