Aproape16.000 de lei, amenzi aplicate de polițiștii din Alba într-o singură zi

Adăugat la Știri

ACTIUNE POLITIE - TIMISOARAAcţiune a poliţiştilor pentru  asigurarea unui climat de ordine si siguranța publica,  fluidizarea traficului rutier, depistarea în trafic a conducătorilor auto care opresc autovehiculele în locurile nepermise, starea tehnică a autovehiculelor identificate în trafic, precum şi pentru prevenirea furturilor, combaterea  fenomenului  de  comerţ  ilicit şi identificarea autorilor in cauzele penale cu autor necunoscut.

În data de 15.02.2017,  poliţiştii rutieri din cadrul Politiei Municipiului Alba Iulia, în colaborare cu lucrători din cadrul Politiei Locale Alba Iulia,  poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj, poliţiştii Secției de Poliție Rurală Jidvei, poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Baia de Arieș, Posturilor de Poliție Sălciua, Poșaga  și Ocoliș, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Câmpeni şi agenţii de poliţie din cadrul  Secţiei de Poliţie Rurală Câmpeni, împreună cu specialişti din cadrul R.A.R. – Alba, au desfăşurat, pe raza de competenţă a judeţului Alba, mai multe acţiuni pentru  asigurarea unui climat de ordine si siguranța publica,  fluidizarea traficului rutier, depistarea în trafic a conducătorilor auto care opresc autovehiculele în locurile nepermise, starea tehnică a autovehiculelor identificate în trafic, precum şi pentru prevenirea furturilor,  combaterea  fenomenului  de  comerţ  ilicit şi identificarea autorilor in cauzele penale cu  autor necunoscut.

Cu ocazia acestor acţiuni au fost aplicate 169 de sancţiuni contravenţionale, din care: 29 la O.U.G. nr. 195/2002, 4 sancţiuni la Legea nr. 12/1990, 3 la H.G. nr. 984/2005, 70 pentru oprire/staţionare neregulamentară, 4 pentru pietoni – traversare prin locuri nepermise, 3 pentru viteză peste limita legală, 14 pentru lipsa purtării centurii de siguranţă, 8 sancțiuni pentru defecţiuni tehnice şi 24 pentru alte abateri rutiere.

În cursul acestor acţiuni au fost controlate 38 de autoturisme şi 4 societăţi comerciale, fiind confiscate şi bunuri în valoare de 472 lei. Totodată au fost reţinute 8 certificate de înmatriculare şi un permis de conducere. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de  15690 lei.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii