Aproape 5.200 de persoane beneficiază în Alba de ajutor social: Menţinerea acestui drept nu mai este condiţionată de achitarea impozitelor şi taxelor pentru bunurile deţinute

Adăugat la Știri

bani-ajutoareAproape 5.200 de persoane sunt înscrise în evidențele Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Alba ca și beneficiari ai venitului minim garantat.

Potrivit directorul instituției, Flaviu Cozuc, în cursul lunii trecute au fost efectuate, pentru acești beneficiari, plăți în valoare de aproape 1 milion 140 de mii de lei. Directorul Agenției Județene de Plăți și inspecție Socială Alba declară că față de aceiași perioadă a anului trecut, numărul beneficiarilor de venit minim garantat a scăzut  cu circa 400 de persoane. Pentru a beneficia de ajutor social persoanele defavorizate din Alba trebuie să facă dovada că nu au refuzat vreun loc de muncă sau program de formare profesională și trebuie să prezinte o adeverința de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, necesară la întocmirea dosarului.

Menţinerea dreptului la venitul minim garantat nu mai este condiţionată, începând din acest an, de achitarea impozitelor şi taxelor pentru bunurile deţinute, conform unui act normativ intrat recent în vigoare. Această condiţie s-a aplicat între 2012 şi 2015. Astfel, din 2016, beneficiarii vor primi în continuare ajutorul indiferent că vor figura sau nu la primărie cu impozite şi taxe neachitate.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii