Rămâi conectat

Social-Economic

Aproape 100 de polițiști din Alba vor asigura siguranța publică la „Târgul de Fete” de pe Muntele Găina!

Publicat

în

Şi în acest an, poliţiştii din Alba vor participa, alături de celelalte forţe cu atribuţii în domeniul ordinii publice, la misiunea de menţinere a siguranţei publice, cu prilejul sărbătorii tradiţionale „Târgul de Fete”, care are loc în comuna  Avram Iancu, pe Muntele Găina.

În perioada 21 – 22 iulie 2018, cu ocazia Târgului de Fete de pe Muntele Găina,  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va asigura un dispozitiv de ordine publică format din 97 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, arme, explozivi şi substanţe periculoase, investigaţii criminale, criminalistic şi investigarea a criminalităţii economice.

Se va urmări, în principal, prevenirea si combaterea faptelor de natură penală sau contravenţională, menţinerea climatului de siguranţă publică, respectarea regulilor generale de comerţ, prevenirea şi combaterea oricăror activităţi ilicite şi luarea măsurilor legale împotriva celor care, profitând de zonele aglomerate comit furturi din buzunare sau din locuri amenajate pentru depozitarea şi valorificarea produselor.

Totodată, poliţiştii vor acţiona în zonele în care vor avea loc activităţi cultural – artistice, astfel încât acestea să se desfăşoare în mod normal, fără evenimente negative.

Poliţiştii rutieri vor acţiona, pe toate traseele de deplasare către comuna Avram Iancu şi spre Muntele Găina, pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor sau a blocajelor rutiere şi prevenirea conducerii autovehiculelor sub influenta băuturilor alcoolice, iar pentru prevenirea depășirii vitezei legale de deplasare, poliţiştii vor folosi aparatele radar.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor persoanelor care participă la această serbare câmpenească să aibă un comportament adecvat, în spiritul respectării normelor de convieţuire socială şi a legilor în vigoare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Social-Economic

Cursanți ai unui program postuniversitar în vizită la Instituția Prefectului – Județul Alba

Publicat

în

Vizită la Instituția Prefectului – Județul Alba a unor cursanți ai unui program postuniversitar

Un grup de cursanți ai programului postuniversitar ,,Probleme actuale ale securității naționale” din cadrul Universității Naționale de Apărare ,,Carol I”, coordonați de Col. conf.univ.dr. Alexandru Stoica, au făcut o vizită la Instituția Prefectului – Județul Alba.
În cadrul întâlnirii, prefectul Nicolae Albu le-a prezentat aspectele relevante din evoluția economico-socială a județului și misiunea Instituției Prefectului în societate.
De asemenea, au fost prezentate și elemente legate de istoria și tradițiile județului care să le ofere cursanților o perspectivă mai amplă asupra contextului județean. La întâlnirea de la sediul instituției au mai fost prezenți subprefecții Andrei Vincze și Sandu Heler, secretarul general al Prefecturii – Nelu Fleșer și șefii de servicii.
După vizita la Instituția Prefectului, cursanții au avut oportunitatea să exploreze Sala Unirii, un loc simbolic pentru istoria României și Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, instituție cu importantă tradiție militară și educațională.
Această experiență le-a oferit cursanților oportunitatea de a cunoaște mai bine județul Alba și instituțiile ce-și desfășoară activitatea aici.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

100 de pet-uri transformate în fapte bune de elevii militari albaiulieni

Publicat

în

100 de pet-uri transformate în fapte bune de elevii militari albaiulieni

Elevii claselor a X-a A și E de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia au desfășurat o activitate de reciclare a ambalajelor din plastic, în cadrul programului „Săptămâna verde”, program care se desfășoară în colegiul militar în perioada 15 – 19 aprilie.
Elevii au strâns peste 100 de pet-uri și împreună cu profesoara de limba engleză Ioana Lupșa le-au depus la Roboțelul Binelui, un punct de colectare și reciclare a deșeurilor din plastic ce face parte dintr-un proiect al Crucii Roșii Române Filiala Alba. Proiectul presupune transformarea ambalajelor din plastic, sticlă și aluminiu, în fapte bune. Fiecare ambalaj înseamnă un euro donat Crucii Roșii Române Filiala Alba, donații care vor fi folosite apoi pentru susținerea unor proiecte umanitare, educaționale sau medicale, potrivit inițiatorilor acestui proiect.
„Activitatea a avut ca scop conștientizarea și sensibilizarea elevilor cu privire la posibilitatea de a recicla pet-uri la Roboțelul Binelui, donând astfel Crucii Roșii Române Filiala Alba, bani pentru programele de binefacere ale filialei. Activitatea lor a avut un dublu impact, atât reciclarea sticlelor de plastic cât și implicarea elevilor în programe sociale pentru persoanele vulnerabile. Un exemplu demn de urmat!”, a explicat profesoara Ioana Lupșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Nunta de Aur, la Alba Iulia, în 26 mai

Publicat

în

La Alba Iulia, în 26 mai, Nunta de Aur

Consiliul Local şi Primăria Municipiului Alba Iulia organizează, prin Direcția de Asistență Socială, în data de duminică 26 mai, evenimentul “Nunta de Aur 2024” pentru cuplurile care domiciliază în municipiul Alba Iulia şi care împlinesc 50 ani de căsătorie în anul 2024.

Acest eveniment este organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei.

Înscrierea la eveniment se va face în baza cererii însoțită de actele de identitate şi certificatul de căsătorie la Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice, situat pe strada Libertății nr. 21, precum și la sediile Primăriei și Direcției de Asistență Socială, Calea Moților nr. 5A, respectiv Bulevardul Republicii nr. 26, până în data de 10 mai.

Informații suplimentare se pot obține telefonic.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba