Aparat de detectare a venelor la copii, la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia

Adăugat la Știri

Spital-Alba-IuliaAsociaţia „Sănătatea Dumneavoastră Preocuparea Noastră” din Alba Iulia a donat Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia un aparat de detectare a venelor AccuVain, ce va fi utilizat în Unitatea de Primiri Urgențe în camera de consult pediatric, potrivit spitalalba.ro.

Acest dispozitiv, care va fi de folos personalului medical, în cazurile în care se impune recoltare de sânge pentru analize sau în cazul în care trebuie administrate intravenos diferite tratamente copiilor, funcționează cu două lasere.

Unul dintre aceste lasere, cu lumină infraroșie, scoate în evidență hemoglobina din vene. Informația este citită de aparatul care, mai apoi o prelucrează și proiecteză pe zona în care urmează să se facă înțepătura, o altă lumină roșie, cu ajutorul celui de-al doilea laser. Se evidențiază în acest fel un contur clar al venelor.

Citește și Pacienții cu probleme oculare, tratați cu aparate performante la Spitalul Județean din Alba Iulia

Aparatul este dotat și cu un braț mobil, care permite asistentului medical să vizualizeze venele în timp de fac abordul venos. Dispozitivul a costat 32.400 de lei și a fost donat de către Asociaţia „Sănătatea Dumneavoastră Preocuparea Noastră” din Alba Iulia.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii