Rămâi conectat

Știri

António Câmara, un pionier al soluțiilor digitale pentru promovarea turistică, la Alba Iulia, în perioada 13-16 iunie

Publicat

în

Primăria Municipiului Alba Iulia anunță prezența la Alba Iulia a unui renumit profesor universitar portughez, António Câmara, în perioada  2017. António Câmara este considerat un pionier în procesul de cercetare a realității virtuale și a informațiilor geografice.

Vizita la Alba Iulia are ca scop documentarea la fața locului pentru identificarea celor mai bune soluții de promovare turistică a municipiului la nivel internațional prin marketing digital. Amintim doar câteva dintre soluțiile care s-ar putea aplica pentru Alba Iulia: realitate augmentată, realitate virtuală, proiecții holograme, proiecții murale. Pentru o documentare cât mai solidă, António Câmara va vizita cea mai mare cetate din România -Cetatea Alba Carolina-, va avea parte de tururi ghidate la obiectivele culturale și turistice din incinta fortificației. Pe agenda vizitei figurează și întâlniri cu oameni de cultură, cu reprezentanți ai administrației publice locale, ai Cartierului Creativ Carolina, dar și cu elevi ai Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din municipiu.

Profesorul va susține și o Conferință, cu teama „Augmenting Cities: State of the Art and Unconventional Ideas“ (Realitate Urbană Augumentată: Stadiul actual al tehnologiei și idei neconvenționale). Evenimentul va avea loc în 15 iunie, între orele 11.00-13.00, la Universitatea „1 Decembrie 1918“, în Sala Senatului din Palatul Apor.

Prezența lui António Câmara la Alba Iulia este organizată în cadrul proiectului internațional „Conținut digital generat de utilizatori, Social-Media și instrumente digitale pentru creșterea capacității managementului urban – Orașe interactive (Digital, Social Media and user generated – Content boosting Urban Management – INTERACTIVE CITIES)“, în care Municipiul Alba Iulia are calitatea de partener.

Despre António Câmara

António Câmara este inginer (Instituto Superior Técnico- Lisabona, 1977). După ce și-a terminat doctoratul, a activat în domeniul cercetării de sisteme de mediu și de inginerie  în cadrul universității tehnice Massachusetts Institute of Technology.  Din anul 1983, este profesor în cadrul Univeristății „Nova” din Lisabona. A predat și la Universitatea Cornell (1988-1989), respectiv Universitatea tehnică Massachusetts Institute of Technology (1998-1999). Profesorul este considerat un pionier în procesul de cercetare a realității virtuale și al informațiilor geografice. A fost consultant senior pentru Expo 98’- cel mai mare târg internațional industrial, organizat în Lisabona (Portugalia) și la Sistemul Național de Informații Geografice, prima infrastructură de date spațiale de pe internet. În anul 2000, António Câmara a înființat, alături de alte persoane, compania YDREAMS, acum YGROUP. Compania este lider mondial în realitate augmentată. Are în palmares peste 1.000 de proiecte în 25 de țări. Printre clienții săi se află instituții guvernamentale naționale, regionale si locale, dar și unele dintre  cele mai mari corporații din lume. Tot profesorul portughez și-a lăsat amprenta și pe dezvoltarea de programe și produse educaționale de inspirație, prin alte două companii pe care le-a înființat, The Inventors (http://theinventors.io) și Aromni (www.aromni.com). De-a lungul carierei, a primit diferite distincții și premii. În 2006, ziarul Expresso (săptămânal de referință în Lisabona) și Unisys, furnizor global de servicii IT, i-au atribuit „Premiul PESSOA 2006“, iar doi ani mai târziu, Uniunea Europeană i-a acordat distincția de „Antreprenorul Anului“.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Peste 8,3 milioane de lei pentru dotarea cu mobilier și digitalizarea activităților didactice din școlile și grădinițele aiudene

Publicat

în

Aiud: Peste 8,3 milioane de lei pentru dotarea cu mobilier și digitalizarea activităților didactice din școli și grădinițe

Primăria Municipiului Aiud implementează în acest an proiectul „Dotări TIC pentru un învățământ modern în municipiul Aiud”, proiect prin intermediul căruia unități de învățământ aiudene vor fi dotate cu mobilier, echipamente IT și softuri educaționale.
Investiția este finanțată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, iar termenul de finalizare a proiectului este 31 decembrie 2024.
Au fost deja achiziționate echipamente digitale pentru atelierul de practică al Colegiului Național „Bethlen Gabor”, în valoare totală de peste 193 de mii de lei.
Sunt în procedură de licitație: echipamente digitale pentru dotarea unităților de învățământ (achiziție în valoare de 3,8 milioane de lei), mobilier pentru dotarea unităților de învățământ (achiziție în valoare de 2,6 milioane de lei), materiale și echipamente didactice pentru dotarea atelierului de practică al Colegiului Național „Bethlen Gabor”, procedură reluată în urma unei contestații formulate (achiziție în valoare de peste 392 de mii de lei).
Se pregătește documentația pentru procedura de achiziție a materialelor didactice necesare dotării unităților de învățământ, în valoare totală de 1,2 milioane de lei.
Unitățile de învățământ beneficiare sunt Colegiul Național „Titu Maiorescu”, Colegiul Național „Bethlen Gabor”, Liceul Tehnologic, Școala Gimnazială „Axente Sever”, Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea”, Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 și Grădinița cu Program Prelungit „Primii Pași”.
Conform ghidului de finanțare, unitățile de învățământ cu profil preponderent agricol nu au putut fi înscrise ca beneficiare.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Marșul pentru Viață, în 31 martie, la Alba Iulia

Publicat

în

La Alba Iulia, o nouă ediție a Marșului pentru Viață

Anual, în luna martie, intitulată „Luna pentru Viață”, se desfășoară în Patriarhia Română manifestarea de suflet cunoscută sub denumirea de Marșul pentru Viață.
Evenimentul, ajuns la cea de-a 14-a ediție, se derulează sub genericul „Construim pentru viață”, fiind o manifestare apolitică și neconfesională. Și în acest an, numeroși tineri de toate vârstele din municipiul Alba Iulia, însoțiți de preoții parohi, sunt așteptați să participe în număr mare la acest eveniment, cu scopul de a oferi o mărturie puternică privind importanța susținerii și promovării vieții.
La Alba Iulia, manifestarea va fi organizată duminică 31 martie 2024, de la ora 15.00. Cei care doresc să ia parte la acest eveniment sunt așteptați, în jurul orei 14.30, în proximitatea Casei de Cultură a Sindicatelor, vizavi de Facultatea de Teologie Ortodoxă. Apoi, participanții vor urma traseul: Strada Vasile Goldiș – Bulevardul Revoluției 1989 – Bulevardul Transilvaniei – Bulevardul 1 Decembrie 1918 – Strada Unirii – Piața Tricolorului – esplanada dintre Catedrala Reîntregirii și Catedrala romano-catolică „Sfântul Mihail”, locul de desfășurare a activităților ulterioare.
Evenimentul este organizat de Protopopiatul Ortodox Alba Iulia, în parteneriat cu ASCOR Alba Iulia, Asociația „Emanoil”, Biroul pentru Viață al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia și reprezentanții tuturor confesiunilor creştine din Alba Iulia și împrejurimi.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Întâlnire bilaterală cu oficiali elvețieni la Primăria Alba Iulia

Publicat

în

La Primăria Alba Iulia, întâlnire bilaterală cu oficiali elvețieni

La Primăria Alba Iulia, a avut loc o întrevedere de lucru între Primăria Municipiului Alba Iulia, reprezentanți ai Ambasadei Elveției în România – Programul Energy Efficiency, teprezentanți ai Secretariatului Afacerilor Economice – din Elveția, reprezentanți ai Ministerului de Finanțe din România – Coordonator Național pentru contribuția financiară elvețiană din România și reprezentanți ai Universității Tehnice din Cluj Napoca.

Discuțiile s-au concentrat în jurul proiectelor municipalității care pot beneficia de sprijin financiar în viitorul apel de proiecte dedicat eficienței energetice care se va lansa anul acesta, în baza acordului-cadru bilateral semnat între Elveția și România.  Alba Iulia s-a bucurat de această vizită de lucru în contextul în care eforturile municipalității din ultimii ani au făcut ca Alba Iulia să devină, în anul 2021, primul oraș din Transilvania care a primit titlul de comunitate sustenabilă. Obținerea acestei certificări europene oferite municipalității în prezența Ambasadorului Elveției în România, a fost rezultatul unui proces interdisciplinar într-o rețea de expertiză paneuropeană și al unei munci de echipă alături de Romania Green Building Council, Agenția Locală pentru Energie Alba și SERVELECT, se arată într-un comunicat de presă.

„Am încredere că echipa Primăriei Alba Iulia va reuși să pregătească documentațiile necesare pentru a accesa prima finanțare elvețiană nerambursabilă dedicată dezvoltării sustenabile a comunității noastre, mai ales deoarece, acest instrument financiar este printre puținele surse de finanțare pe care municipalitatea albaiuliană nu a avut ocazia să le acceseze până în prezent”, a declarat primarul Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba