Rămâi conectat

Sport

Andrei Istrăţescu a câşigat Openul Judeţului Alba la blitz: Se dă startul în Openul Internaţional al României, evenimentul principal al festivalului şahist de la Alba Iulia

Publicat

în

Andrei Istrăţescu a câşigat Openul Judeţului Alba la blitz. Se dă startul în Openul Internaţional al României, evenimentul principal al festivalului şahist care se desfăşoară în aceasta săptămână la Alba Iulia

Timp de nouă zile Alba Iulia va fi gazda unuia dintre cele mai importante festivaluri şahiste organizate în Europa. Openul Internaţional al României la şah, un turneu organizat de Federaţia Română de Şah şi Consiliul Judeţean Alba, aduce în oraşul Marii Uniri circa peste 250 de şahişti care participă la mai multe concursuri de şah.

Festivalul a debutat sâmbătă cu Openul Judeţului Alba pe echipe, care i-a avut ca invitaţi speciali pe şahiştii de la Unirea Râtişor şi Şah Club Padina, două cluburi din Voievodina, provincie din Serbia înfrăţită cu judeţul Alba. Primul loc în clasament a fost ocupat de echipa municipiului Aiud, în care alături de Ionel Miron şi Nicolae Şandru au evoluat şi doi stranieri, arbitrii Alin Marcu (Cluj-Napoca) şi Alin Câmpeanu (Arad). Podiumul a fost completat de echipa Alba Tineret (Tudor Sfârlog, Răzvan Teodorescu, Dan Cantemir, Radu Ţâmpea) şi Unirea Râtişor (Petar Rankov, Slavko Jovanovic, Petru Zsurka, Pau Voina, rezervă Victor Voina). Arbitrul competiţiei a fost Vitorino Dias Ferreira (Portugalia).

Duminică dimineaţa şcoala gimnazială Avram Iancu a fost gazda Memorialului Mihail Breaz, organizat în memoria regretatului maestru albaiulian, turneu de şah rapid la care au participat 92 de copii din România, Moldova şi Serbia. Turneul omologat FIDE a fost câştigat surprinzător, dar pe deplin meritat, de Matei Coicev (CSU Bucureşti) în vârstă de doar 10 ani, care este medaliat cu bronz la campionatele naţionale de juniori la categoria sa de vârstă. El a fost urmat în clasament de Radu Ţâmpea (CSM Unirea Alba Iulia) şi Savva Şustov (Republica Moldova), care au obţinut premiile speciale la juniori sub 18 si respectiv sub 12 ani. Copiii fără rating FIDE au jucat în grupe de 5-6 jucători, câştigatorii acestor grupe fiind Patrick Dunca (Cluj Napoca), Titus-Antoniu Trif (Târgu Mureş), Antonia Măcăleţ (CSM Unirea Alba Iulia), Marius Tătar (Târgu Mureş), Natalia Gligor (CSM Unirea Alba Iulia), David Costinaş (Petrila), Tudor Grecu (Orăştie), David Mitrofan (CSM Unirea Alba Iulia), David Vesa (CSM Unirea Alba Iulia), Paul Tatu (Sibiu), Laurenţiu Alexa (Teiuş), Rareş Lateş (Cristeşti Mureş), Maria Rădoi (Petrila), Ciprian Gligor (CSM Unirea Alba Iulia), Dragoş Gligor (CSM Unirea Alba Iulia), Darius Posteucă (Orăştie). O menţiune specială şi pentru cel mai tânăr participant, Rareş Apostu (Petroşani) în vârstă de doar 4 ani, care a câştigat 4 din cele 5 partide jucate. Concursul a fost arbitrat de Alin Marcu (Cluj-Napoca), Vitorino Ferreira (Portugalia), Alin Apostu (Petroşani), Mihai Iosif (Orăştie), Marius Ceteraş, Dorin Şerdean şi Florin Ileană (toţi din Alba Iulia).

Primul weekend al festivalului s-a încheiat cu Openul Judeţului Alba la blitz, probă în care participanţii au avut la dispoziţie pentru toată partida câte 3 minute, cu 2 secunde adăugate adiţional după fiecare mutare efectuată. Concursul a fost unul foarte puternic, printre cei 61 de participanţi aflându-se 3 mari maeştri internaţionali, 6 maeştri internaţionali şi 9 maeştri FIDE. La capătul celor 8 runde s-a impus clar principalul favorit al turneului, marele maestru internaţional Andrei Istrăţescu, care a terminat cu 7 puncte din 8 posibile, lăsând doar 2 remize în meciurile cu următorii clasaţi, maeştri internaţionali Artem Omelja (Ucraina) şi Serghei Vedmediuc (Moldova), care au terminat concursul cu 6,5 puncte. Locurile următoare au fost ocupate de George Stoleriu, tot cu 6,5 puncte dat coeficienţi de departajare inferiori, Alexandru Manea, Lucian Filip, Adrian Sechereş şi Alexandru Banzea cu 6 puncte.

Astăzi se dă startul în Openul Internaţional al României, în cele două secţiuni principale urmând a participa circa 120 de jucători. Prima rundă va începe de la orele 16, la orele 15.30 fiind programată festivitatea de deschidere. Se anunţă un turneu foarte interesant atât datorită prezenţei a 7 mari maeştri internaţionali şi numeroşi alţi jucători cu titluri internaţionale, dar şi datorită faptului că la start se vor afla peste 40 de juniori din loturile naţionale ale României, Moldovei, Indiei, Ucrainei şi Bulgariei. De notat şi prezenţa unui numeros grup de tineri jucători indieni, care s-au clasat printre fruntaşi săptămâna trecută la openul internaţional de la Hoogeveen (Olanda) şi care îşi continua seria de turnee în Europa la Alba Iulia.

Iubitorii şahului din judeţul Alba sunt aşteptaţi la Hotel Transilvania pentru a vedea partide de șah de calitate în fiecare zi de la orele 16 de luni până sâmbătă și de la orele 9 în zilele de marți, joi, vineri, sâmbătă și duminică. În plus în fiecare seară de la orele 20.30 sunt programate lecturi șahiste oferite de participanții la openul internațional.

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Sport

„Start la mișcare” în Alba Iulia: Când va avea loc evenimentul

Publicat

în

La Alba Iulia, „Start la mișcare”

Vineri 26 aprilie, de la ora 10.00, în Șanțurile Cetății Alba Carolina din Alba Iulia, pe latura de Vest, va avea loc evenimentul sportiv „Start la mișcare”. 

„Start la mișcare” este însoțit de Primăria Municipiului Alba Iulia și Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia pentru a promova sănătatea și activitatea fizică în rândul tinerilor.

„Vă așteptăm cu ateliere educative și distractive pentru toate vârstele între 5 și 18 ani! Plus, la ora 11.00, avem pregătit un cros pe distanțe adaptate pentru două categorii de vârstă: 11-14 ani și 15-18 ani. Este o oportunitate excelentă de a vă testa abilitățile și de a te distra! Înscrierile se pot face online sau direct la fața locului.
Haideți să încurajăm sportul și să trăim sănătos împreună! Vă așteptăm cu surprize și premii fabuloase!”, deste mesajul transmis de organizatori.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Care sunt adversarii echipelor din Alba în faza superioară a competițiilor juvenile FRF

Publicat

în

Adversarii echipelor din Alba în faza superioară a competițiilor juvenile FRF: Care sunt

Reprezentantele județului Alba în competițiile juvenile U19 și U17 organizate de Federația Română de Fotbal și-au aflat adversarele din etapa eliminatorie a optimilor de finală. 

CSM Unirea Alba Iulia U19 va juca pe teren propriu cu LPS Satu Mare. Meciul este programat duminică 28 aprilie, de la ora 14.00, pe terenul 2 al Stadionului „Cetate” din Alba Iulia.

LPS Sebeș U17 va juca în deplasare cu SCM Zalău. Meciul este programat de asemenea duminică 28 aprilie, de la ora 14.00, pe Stadionul „Municipal” din Zalău.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Șahistul albaiulian Mihnea Costachi, locul 4 la Campionatul European

Publicat

în

Locul 4 la Campionatul European pentru șahistul albaiulian Mihnea Costachi

O nouă performanță internațională obținută de șahistul albaiulian Mihnea Costachi, locul 4 la Campionatul European de Șah-dezlegări.

Aceasta este cea mai bună performanță obținută vreodată de un șahist român la Campionatele Europene de dezlegări.

În perioada 18-21 aprilie, Campionatele Europene de Șah-dezlegări s-au desfășurat la Hagen (Germania), reunind la start un număr de 71 de participanți din 20 de țări.

Mihnea Costachi, legitimat la CSM Unirea Alba Iulia, a obținut locul 4 la general, dobândind și titlul de Maestru Internațional.

Echipa României a fost compusă din Mihnea Costachi (căpitan), Vlaicu Crișan, Alexandru Mihălcescu și Ovidiu Crăciun.

În următoarea perioadă Mihnea Costachi va participa la mai multe competiții internaționale, inclusiv Campionatele Mondiale de Șah-dezlegari. Acestea se vor desfășura în luna iulie la Jurmala (Letonia).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba