Rămâi conectat

Eveniment

Andra, Delia și Iris vor concerta de 1 Decembrie la Alba Iulia

Publicat

în

Primăria Alba Iulia a anunțat alocarea a 200.000 de lei pentru Ziua Națională a României. Manifestările sunt realizate în colaborare cu Consiliul Județean Alba,  iar în weekendul dedicat Zilei Naționale va fi inaugurat și Parcul Sărbătorilor de Iarnă. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei,  Mihai Coșer, „România se naște aici, în fiecare an de la 1918 încoace. Alba Iulia a fost și rămâne dovada primului impuls, locul în care s-a desăvarșit lupta pentru unitate a românilor, locul sfânt în care Dumnezeu a deșteptat o națiune, iar noi nu facem altceva decât să-i prețuim existența contopită cu a României Mari. Alba Iulia nu e doar un loc. E unicul loc nascut românește, modelat de români si desăvârșit de unire, e locul în care primești mai mult decât dăruiești, construit pe istorie și gata să-și scrie istoria.

În mod firesc si în acest an, vom avea parte de toate, festivismul angajant si sobru care comprimă în câteva episoade o întreagă istorie. Te deum, parada militara, depuneri de coroane, tot ceea ce exprimă respectul pentru ceea ce ne-au făgăduit și au împlinit înaintașii. Suntem din nou gazde primitoare pentru acei români care au conturata în inima România și care, într-o atmosferă de reculegere și piețate, se întâlnesc an de an la congresul Spiritualității Românești. Sărbătoarea din acest an cuprinde în program și un eveniment excepțional, un concert simfonic susținut de Filarmonica de Stat a Republicii Moldova din Chișinău (30 noiembrie, ora 19.00, Casa de Cultură a Sindicatelor), un dar neprețuit de la orașul înfrătit cu Alba Iulia.

Spre deosebire de anul trecut, Festival de România include în programul zilei de 1 Decembrie  o paradă militară, spre încantarea tuturor celor care admiră spiritul cazon (1 decembrie, Bulevardul 1 Decembrie 1918). Soliile cetăților de scaun vor fi primite pe terasa Sălii Unirii pe 1 Decembrie. Desigur, nu vom pierde din vedere tinerii, pe care îi incurajăm să se bucure de viata trăită în Cetate si pentru care avem “volum” la scenă, artiști pe măsură si multă voie bună. Delia, Andra, Iris vor menține ridicată cota de distracție. Vom semnala tuturor celor prezenți la Alba Iulia faptul că Cetatea Alba Carolina va sărbatori în 2015 un tricentenar, 300 de ani de cand s-a inceput construcția acestei moșteniri sfinte pentru noi”, a precizat purtătorul de cuvânt al administrației locale, Mihai Coșer.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Eveniment

Ziua Porților Deschise la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Alba

Publicat

în

La Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Alba, Ziua Porților Deschise

Vineri 15 martie, cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorului, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Alba a organizat Ziua Porților Deschise, cu scopul de a evidenția importanța educației și conștientizării în rândul tinerilor cu privire la drepturile consumatorilor.

CJPC Alba a primit vizita elevilor de la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, oferindu-le acestora posibilitatea de a vizita sediul CJPC Alba, de a interacționa cu activitatea desfășurată și de a obține informații de interes pentru apărarea drepturilor consumatorilor.

Unul dintre subiectele principale de discuție a fost comerțul din mediul online, elevii fiind atenționați în special cu privire la achizițiile din afara spațiului Uniunii Europene. La final a existat și o sesiune de întrebări și răspunsuri.

„Nu tolerăm niciun fel de deficiență, așa cum consumatorii știu deja. Supraveghem prestarea serviciilor și comercializarea de produse alimentare către consumatori permanent, pentru a ne asigura că operatorii economici le respectă drepturile și, implicit, legea. Acțiunile de verificare în acest domeniu de activitate vor continua și în următoarea perioadă” , a precizat Emil Nistor, comisar șef adjunct CJPC Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

Gala Cântecelor de Munte, la Alba Iulia: Când va avea loc evenimentul

Publicat

în

La Alba Iulia, Gala Cântecelor de Munte

Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia va găzdui, vineri 22 martie, de la ora 20.00, evenimentul „Gala Cântecelor de Munte”.

Invitat special este Emeric Imre.

Biletele sunt disponibile online.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

Alba Iulia: Parcul de aventură Dynamis, redeschidere în 22 martie

Publicat

în

Redeschidere în 22 martie a Parcului de aventură Dynamis din Alba Iulia

Parcul de aventură Dynamis din Alba Iulia își va redeschide porțile din weekend-ul 22-24 martie.

Programul de funcționare va fi:
Vineri: 10:00 – 17:00 (ultima echipare la 16:00)
Sâmbătă: 10:00 – 17:00 (ultima echipare la 16:00)
Duminică: 10:00 – 17:00 (ultima echipare la 16:00)
Este important de reținut că activitatea va fi disponibilă momentan doar în weekend.
Programările se pot efectua la numărul de telefon 0746.670.729 – Dorin Oltean, administrator-instructor.
Tariful este de 25 de lei de persoană pentru o oră și jumătate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba