Cum se închide un PFA dacă nu mai are activitate

Adăugat la Știri

Specialiştii ANAF au explicat cum se poate închide un PFA dacă nu mai are niciun fel de activitate. Afli de pe radiounirea.ro.

anafPotrivit ANAF, în cazul în care desfăşuraţi activităţi autorizate de Registrul Comerţului, încetarea activităţii se menţionează în Registrul Comerţului în termen de 15 zile, pe baza declaraţiei pe propria răspundere a titularului persoanei fizice autorizate, iar în situaţia în care desfăşuraţi activităţi din profesii libere, reglementate în baza legilor speciale, trebuie să obţineţi de la corpul/ordinul profesional din care faceţi parte documente justificative privind încetarea activităţii.

Citește și ANAF face sondaj de opinie: sunteti multumiti de serviciile de la ghisee?

În termen de 30 de zile de la încetarea activităţii, aveţi obligaţia de a depune la organul fiscal în raza căruia se află sediul de desfăşurare a activităţii, formularul 070 (Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere), însoţit de documentele doveditoare eliberate de registrul comerţului sau de la corpul/ ordinul profesional din care faceţi parte precum şi certificatul de înregistrare fiscală/certificatul de înregistrare că plătitor de TVA, după caz, în vederea anulării.

Totodată, aveţi obligaţia de a depune, la organul fiscal de domiciliu, formularul 220 (Declaraţie privind venitul estimat / Normă de venit), însoţit de documente justificative, în termen de 15 zile de la încetarea activităţii cu bifarea căsuţei Recalculare Plăți Anticipate.

Sursa:digi24.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.