Rămâi conectat

Sport

Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, legitimate la CS Unirea Alba Iulia, participă la Campionatul Mondial de Marș din China

Publicat

în

Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, sportive legitimate la Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia, participă în perioada 5-6 mai la Campionatul Mondial de Marș, la proba de 20 de kilometri, organizat în Taicang, lângă Shanghai, cel mai mare oraș din China.

Sportivele legitimate la CS Unirea Alba Iulia, care vor reprezenta România la Campionatul Mondial, vor pleca spre China în 2 mai și nu vor avea o misiune ușoară, întrucât au la dispoziție doar două zile pentru adaptare, iar în cazul unor astfel de deplasări este nevoie de cel puțin șapte zile pentru acomodare, având în vedere diferența de fus orar.

Profesorul Gabriel Avram, antrenorul Anei Rodea și Mihaelei Acatrinei, declară că elevele sale vor depune eforturi pentru a obține rezultate cât mai aproape de recordurile lor personale.

Echipa României la Campionatul Mondial din China, proba de 20 de kilometri marș, senioare, este formată din trei sportive, între care două legitimate la CS Unirea Alba Iulia, ceea ce arată că secția de atletism a clubului este una de referință din România.

Lotul României este completat de Arsine Andreea, legitimată CSU Galați.

La Campionatul Național de Marș de la Alba Iulia, organizat în luna martie, Ana Rodean s-a clasat pe locul 2, în vreme ce Mihaela Acatrinei pe poziția a 3-a. Prima treaptă a podiumului a fost ocupată de Arsine Andreea (CSU Galați).

”Am încredere mare în lotul României care va face deplasarea în China și sunt convins că antrenamentele consistente din ultimele luni nu sunt în zadar. În ciuda oboselii după drum și a diferenței de fus orar, am încredere că Ana și Mihaela vor obține rezultate bune, pe care le merită”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Secția de atletism a CS Unire Alba Iulia s-a înființat în 1974, odată cu clubul, iar sportivii legitimați aici au obținut peste 300 de medalii la campionatele naționale, cele mai bune rezultate fiind obținute la proba de marș. De asemenea, sportivii au bifat peste 40 de participări la competiții mondiale, europene și jocuri olimpice. În 2016, Ana Rodean a participat la Jocurile Olimpice de la Rio.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, are în prezent șapte secții active: atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Sport

Evoluție consistentă pentru CSU Rugby Alba Iulia în duelul cu Știința Petroșani

Publicat

în

CSU Rugby Alba Iulia, evoluție consistentă în duelul cu Știința Petroșani

CSU Rugby Alba Iulia a avut o evoluție consistentă în meciul din etapa a doua a Diviziei Naționale de Seniori.

Vorbim de partida de pe teren propriu cu Știința Petroșani. Meciul s-a disputat pe Stadionul „Nicolae Romcea” din Oarda de Jos.

Echipa din Valea Jiului s-a impus cu 40-8. Este cel mai strâns scor din istoria confruntărilor dintre cele două grupări.

Punctele confruntării pentru studenți au fost realizate de Florin Mureșan Coge (autor al unui eseu) și Igor Gavriliuc (din lovitură de pedeapsă).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

CSM Unirea Alba Iulia, vicecampioană națională la polo feminin U17

Publicat

în

La polo feminin U17, CSM Unirea Alba Iulia, vicecampioană națională

CSM Unirea Alba Iulia a devenit vicecampioană națională la polo feminin U17.

Ultimul turneu al campionatului s-a desfășurat în Bazinul „Rapid” din Capitală.

În duelul pentru titlu CSM Unirea Alba Iulia a fost învinsă cu 21-12 de Crișul Oradea. Asta după un start de meci foarte bun al uniristelor, care au condus în prima parte a disputei. Oficialii uniriști au contestat dur la final maniera de arbitraj din acest duel decisiv.

În același turneu CSM Unirea Alba Iulia a învins CSM Târgu Mureș cu 14-6 și Dinamo București cu 9-6, încheind la egalitate, 11-11, partida cu CSS Nr.1 București.

Unirista Amalia Novăcean a fost gogheterul competiției.

foto: Cătălin Crăciun


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

CSO Voluntari, adversara Blajului în finala Diviziei A1

Publicat

în

În finala Diviziei A1, CSO Voluntari, adversara Blajului

CSO Voluntari va adversara campioanei Volei Alba Blaj în finala Diviziei A1 la volei feminin. 

Va fi prima finală din istorie pentru Voluntari, echipă care va avea și avantajul terenului propriu în fața campioanei Volei Alba Blaj.

Se va juca după sistemul „cel mai bun din 5 meciuri”, cu primele două jocuri la Voluntari, următoarele două la Blaj și, apoi, dacă va fi cazul, ultimul, tot la Voluntari.

sursa: facebook Federatia Romana de Volei


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba