Rămâi conectat

Social-Economic

Amenzi de 20.000 de lei aplicate în domeniul relațiilor de muncă

Publicat

în

Amenzi de circa 20.000 de lei aplicate în domeniul relațiilor de muncă și două avertismente acordate pe linia sănătății și securității în muncă în urma controalelor desfășurate în ultima săptămână de către reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba.

Inspectorul șef Dorel Fiț precizează că au verificate aproape 100 de firme, cu peste 400 de angajați. În urma neregulilor depistate au fost aplicate 10 sancțiuni, din care două avertismente, iar restul  amenzi, ce însumează 20.000 de lei. Principalele deficiențe au fost lipsa fișei postului, a certificatelor medicale sau a examenului medical la angajare, contracte individuale de muncă completate necorespunzător, neinstruirea periodică a lucrătorilor sau lipsa evaluării riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională.

Simona LODROMAN

Foto: arhivă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Societate

Întrunire a membrelor Societății Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei

Publicat

în

Întrunire a membrelor Societății Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei

Recent a avut loc întâlnirea membrelor Societății Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a susținut prelegerea intitulată „Sfânta Veronica și mahrama ei prețioasă”, în contextul perioadei liturgice a Sfântului și Marelui Post.

În ultima parte a evenimentului, membrii Grupului coral „Cantores Domini” al Eparhiei Alba Iuliei au interpretat un buchet de cântece religioase. În continuarea acestui moment artistic, Maria Bolea, președintele Societății Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei, a adresat mulțumiri Părintelui Arhiepiscop Irineu pentru cuvântul duhovnicesc rostit cu acest prilej și pentru purtarea de grijă manifestată cu ocazia tuturor acțiunilor desfășurate de organizație la nivelul întregii Eparhii.

Societatea Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei a fost înființată la data de 10 decembrie 2014. În statutul său de organizare și funcționare, această Asociație creștină face efortul, pe lângă aspectul și latura de activitate în zona social-caritabilă, de a se implica și în cadrul activităților culturale, reușind, pe parcursul acestor ani, să realizeze numeroase proiecte culturale și sociale. De asemenea, din cadrul activităților Societății Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei nu au lipsit acțiunile social-filantropice sau de ecologizare, precum și de stimulare a tinerilor de a se promova tradițiile neamului românesc.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

20 aprilie: Ziua Internaţională a Presei Libere

Publicat

în

Zi internațională dedicată presei libere

La iniţiativa organizaţiei „Reporteri fără frontiere”, în fiecare an la 20 aprilie este marcată ziua internaţională a presei libere.

Sărbătoarea a fost instituită în anul 1991.

Jurnalismul, în toate formele sale, rămâne o profesie sub presiune, ameninţată în permanenţă în diverse colţuri ale lumii, dovadă stând victimele care se înregistrează an de an.

Rămân numeroase cazurile de jurnalişti care mor, sunt răniţi sau încarceraţi pentru curajul de a spune adevărul.

Organizaţia „Reporteri fără frontiere” militează de peste trei decenii pentru libertatea presei şi a celei de exprimare în întreaga lume.

La 3 mai, este celebrată ziua mondială a libertăţii presei, hotărâtă de Adunarea Generală a ONU în anul 1993.

Potrivit „Declaraţiei de la Windhoek” (Africa de Sud), “o presă liberă, pluralistă şi independentă este o componentă esenţială a oricărei societăţi democratice”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Acțiune de plantare la Câlnic: De cine a fost inițiată

Publicat

în

La Câlnic, acțiune de plantare

Elevii clasei a IX-a C de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, alături de profesorul diriginte Cristian Macrai, au participat la o acțiune de plantare pe raza comunei Câlnic, zona administrată de Ocolul Silvic Ighiu.
Activitatea, în cadrul căreia elevii au plantat peste 400 de puieți de stejar, s-a realizat cu sprijinul Primăriei comunei Câlnic, Ocolului Silvic „Iezerul Trascău” din Ighiu și al Școlii Gimnaziale Câlnic, în cadrul programului „Școala verde”, program desfășurat în colegiul militar în perioada 15-19 aprilie.
Prin participarea la această activitate, elevii au contribuit la protejarea și dezvoltarea mediului înconjurător și au învățat că fiecare gest contează în comunitate și în efortul de a avea un mediu mai verde. Mai mult, ei au promis să revină în zonă pentru a vedea puieții cum au crescut copaci.

După ce au plantat puieții, elevii militari au vizitat cetatea Câlnic, edificiu aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, muzeul, capela și biserica din localitate, iar experiențele trăite de ei au fost dintre cele mai frumoase.
„Am învățat să plantez copaci, o activitate pe care nu am mai practicat-o până acum. Pot spune că mă ajutat să mă conectez cu natura și să descopere adevărata ei frumusețe care mă fascinează din ce în ce mai mult pe zi ce trece. Plantarea unor copaci ne ajuta să apreciem natura și importanța ei în viața de zi cu zi, de aceea consider că ar trebui ca fiecare elev să experimenteze această activitate măcar o dată. Sentimentul care te cuprinde când știi că ai făcut ceva dedicat naturii este incomparabil cu efortul depus.
Peste câțiva ani, cu siguranță mă voi reîntoarce în comuna Câlnic cu scopul de a vedea frumoșii copaci plantați de către mine și de către colegii mei, care să încep să crească. Aceste amintiri alături de colegii mei și de domnul diriginte nu vor fi uitate și sunt sigură că pe viitor nu vom reaminti cu drag de timpul petrecut împreună”, a mărturisit ridica fruntaș Ariana Pop.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba