Amenajează-ți baia cu stil

Adăugat la Știri
Daca te-ai mutat recent si vrei sa imbunatatesti aspectul baii, dar nu dispui de bani, dupa cumpararea apartamentului sau plata chiriei in avans, foloseste aceste trucuri rapide de mai jos, care te vor ajuta sa obtii ce-ti doresti, fara sa cheltuiesti mare lucru.

Fie ca remodelezi, fie ca incepi amenajarea de la zero, esti conditionat de spatiul pe care il ai la dispozitie. Racordurile de apa si canalizare iti impun si ele niste limite, mai mult sau mai putin stricte, in functie de modificarile structurale pe care doresti sa le realizezi.

Un singur perete pentru instalatiile sanitare. Vasul de WC, lavoarul si cada de baie/cabina de dus se afla pe acelasi perete. Acest tip de baie este cel mai intalnit si nu presupune interventii speciale in ceea ce priveste racordurile de apa si canalizare.

Doi pereti pentru instalatiile sanitare. Daca ai o baie cu toate laturile egale sau o baie cu un spatiu mai generos, poti sa plasezi instalatiile sanitare pe doi pereti. Este recomandat sa plasezi vasul de WC si lavoarul pe un perete si cada de baie sau cabina de dus pe peretele opus, pastrand totusi o distanta rezonabila intre ele.

Trei pereti pentru instalatiile sanitare. Cada sau cabina de dus pe un perete, lavoarul pe celalat, vasul de WC pe cel de-al treilea: o solutie interesanta si extrem de practica pentru baile cu spatiu mare, unde exista posibilitatea modificarii traseelor racordurilor de apa si canalizare.

Un sfat extrem de util este urmatorul: atunci cand faci planul amenajrii baii, daca ai de gand sa faci mari schimbari, este esential sa vezi ce distanta va fi in final intre vasul de WC-chiuveta-cada de baie/cabina de dus. Astfel vei sti de la inceput daca la final vei avea libertate de miscare sau va rezulta o baie inghesuita.

Faianta face diferenta

Baia nu trebuie sa para mica doar pentru ca este mica. Exista cai prin care si o baie restransa poate sa dea sentimentul unei bai confortabile ca marime. Totul tine de culoarea si textura materialelor pe care le folosesti.

Faianta in culori calde da senzatia unui spatiu deschis, fiind mai mult decat recomandata pentru spatiile mici. Faianta in culori inchise absoarbe mai multa lumina si creeaza senzatia unui spatiu considerabil mai restrans.

Redecoreaza baia in functie de stilul tau de viata actual. Poti gasi divesre produse pe care sa le pui sa iti decoreze baia in fucntie de anotimp, de asemenea.

Colecteaza toate accesoriile din baie in recipiente frumoase din sticla sau boluri ceramice. Foloseste-ti imaginatia astfel incat toate aceste recipiente sa se incadreze intr-o tematica decorativa anume. Gasesti in magazinele de bricolage o gama alarga de boluri si recipiente.

Sursa: avantaje.ro

Emilia Hîrceagă

redactor știri Radio Unirea FM
e-mail: redactie@radiounirea.ro

Comentarii