Alegerea perioadei pentru recalcularea pensiilor militare se face până pe 30 iunie

Adăugat la Știri

pensii_militareAlegerea perioadei pentru recalcularea pensiilor militare se face până pe 30 iunie

Sistemul pensiilor militare de stat a fost reintrodus de la 1 ianuarie, astfel că anumite persoane vor beneficia de recalcularea pensiilor. Pensionarii pot să aleagă perioada de activitate care să fie luată în considerare la recalculare, însă pot face acest lucru doar până la data de 30 iunie.

Dacă pensionarii nu depun cererea până la termenul-limită stabilit de legislaţie, autorităţile vor face recalcularea raportându-se la ultimele şase luni de activitate.

Citește și Bucurie pentru aleşii locali: Senatul le-a aprobat pensiile speciale

Cererea de alegere a perioadei pentru recalculare trebuie depusă la casele de pensii sectoriale, adică la casele de pensii ce funcţionează în subordinea Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii. Pensiile vor fi recalculate cel târziu până la 1 ianuarie 2018, însă acestea se cuvin de la data de 1 ianuarie a anului curent. Dacă în urma recalculării se vor constata diferenţe faţă de cuantumul pensiilor aflate în plată, beneficiarilor li se va păstra în plată cuantumul avantajos lor.

Sursa:avocatnet.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii