Vicepreședintele ANTREC România, la Unirea FM: Alba Iulia se pare că nu este pregătită pentru un turism de masă

Adăugat la Știri

Deși am avut peste 400 de mii de turiști români, anul trecut  și peste 40 de mii de turiști străini, ne așteptam la un număr de vizitatori foarte mare pentru Anul Centenarului, însă estimările noastre de peste 2 milioane de vizitatori nu sunt unele realiste, a declarat la Unirea FM, președintele ANTREC Alba, vicepreședintele ANTREC România, Emil Comșa

Nici Alba Iulia se pare că nu este pregătită pentru un turism de masă, a precizat președintele ANTREC Alba. În 2016, Transilvania a fost declarată destinația mondială de turism, un moment pe care nu am știut să îl valorificăm, a declarat președintele ANTREC Alba, Emil Comșa.

Citește și Aproape 170.000 de turiști, în Alba, anul trecut

Turismul rural este cel mai căutat. Din analize, putem trage concluzia că peste 52 la sută din totalul structurilor clasificate din ruralul românesc sunt în Regiunea Centru. De asemenea, regiunea este privilegiată și pentru că avem peste 60 la sută din capacitatea de cazare, dacă vorbim de mediul rural. Avem și multiculturalismul, care este foarte dezvoltat, avem și inițiative, dar nu este suficient. Județul Alba a avut câteva mii de turiști, ne așteptam însă ca numărul lor să fie mult mai mare pentru Anul Centenarului dar nu avem o strategie, nu avem activități foarte multe legate de acest centenar, se pare că nu vom avea estimările noastre de 2 sau 3 milioane de vizitatori. Vizitatorul este o persoana care nu și înnoptează. Se pare că nu suntem pregătiți pentru un turism în masă. Lucrurile au evoluat după proiectele de restaurare a Cetății Alba Carolina și după proiectul care se afla în derulare, Smart City. Dar nu e suficient.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii