”#Alba Iulia”, idee lansată de tinerii din Alba în cadrul proiectului „Transforming your city”

Adăugat la Știri

alba iuliaMunicipiului Alba Iulia este partener în cadrul proiectului „TRANSFORMING YOUR CITY – Transnational workshops for youth involvement in decision-making on urban regeneration” finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului european ERASMUS +, KA3, alături de alte 4 țări : Spania, Portugalia, Ungaria și Franța.

Din Alba Iulia au fost cuprinși în proiect tineri liceeni dar și studenți. Proiectul, început în 2016, a avut până acum mai multe etape. Una dintre ele s-a desfășurat zilele, când, la Alba Iulia au fost prezenți reprezentanții țărilor participante. Au fost organizate ateliere de lucru, în cadrul cărora  s-au discutat mai multe direcții, din perspectiva economică și turistică a tinerilor, au fost lansate idei despre ce ar fi bine să se dezvolte. Tema principală de discuție a constituit-o reanimarea șanțurilor cetății, cum putem să le facem să fie mai atractive, astfel ca turiștii să se întoarcă sa viziteze orașul sau să rămână mai mult în Alba Iulia.

Citește și Un județ și unsprezece opriri : Cele mai frumoase locuri din Alba

Sebastian Băeșan, expert în cadrul primăriei Alba Iulia: ”Ambasadorii aceștia minunați sunt cei care au promovat orașul Alba Iulia, în social media. De asemenea, la ultimul atelier, la care a participat și Universitatea 1 Decembrie, s-a dezvoltat ideea de a implementa acel  #hashtag pe Alba Iulia, în social media, să fie mult mai ușor de identificat. Ideile sunt pe o listă lungă, urmează să le perfectăm împreună.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii