Agricultorii primesc bani pentru retragerea de pe piaţă a 3.000 de tone de legume şi fructe

Adăugat la Știri

fructelegumeOrganizaţiile şi producătorii din sectorul de legume şi fructe din România vor primi un sprijin financiar european pentru retragerea de pe piaţă a unei cantităţi de 3.000 de tone de astfel de produse, în urma prelungirii embargoului Federaţiei Ruse impus produselor agroalimentare ale Uniunii Europene, informează, marţi, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Sprijinul financiar se va acorda pentru 1.500 de tone de fructe, respectiv pentru mere, pere, prune, fructe de tip bacă, struguri de masă proaspeţi, piersici şi nectarine şi pentru 1.500 de tone de legume (tomate, castraveţi, inclusiv cornişon, morcovi, varză albă şi varză roşie, ardei gras, conopidă, broccoli, ciuperci din genul Agaricus).

La propunerea Organizaţiei Interprofesionale Prodcom legume fructe (OIPA), un solicitant poate beneficia de maximum 750 tone din cantitatea totală repartizată fiecărui sector, respectiv legume/fructe. Termenul limită de solicitare a retragerilor de pe piaţă este 15 septembrie 2016 pentru legume şi 15 octombrie 2016 pentru fructe. În situaţia în care până la data de 15 octombrie 2016 nu s-au solicitat cantităţile stabilite, pentru cantitatea rămasă disponibilă pot fi depuse cereri de către orice beneficiar, până la atingerea plafonului de 3.000 de tone.

Citește și ANSVSA: Depășiri de pesticide în legume și fructe din import

Beneficiarii acestei măsuri sunt organizaţiile de producători din sectorul fructe şi legume şi producătorii de fructe şi legume care nu sunt membri ai unei organizaţii de producători.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va monitoriza zilnic cantităţile de produse care fac obiectul măsurii retragerii de pe piaţă şi va sista aplicarea acestei măsuri la data epuizării cantităţii alocate României

Sursa:economica.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii