Rămâi conectat

Social-Economic

Afaceri românești care aduc profit. Produci în curte curent electric și îl vinzi altora

Publicat

în

Micii producători de curent electric din România îşi fac loc, încet-încet, pe piaţă, şi livrează curent electric chiar și în reţeaua naţională. Află de pe radiounirea.ro cum poţi deveni producător de curent electric şi ce implică intrarea într-o astfel de afacere „verde”.

Omenii au început prin a-şi produce energie cât să alimenteze becurile şi instalaţiile electrice din gospodărie şi au ajuns să vândă energie şi altora.

Cu 15.000 de euro, Lucian Popescu a cumpărat un sistem verde de producere a energiei pentru locuinţa sa din comuna Berceni, de lângă București.

„Iniţial am început cu o eoliană şi 8 panouri fotovoltaice, după care am hotărât să măresc până la 15 kw, asta înseamnă aproximativ 60 de panouri fotovoltaice, cu care acopăr necesarul casei, ba chiar mai mult, livrez în reţea”, a povestit Lucian Popescu pentru postul de televizune.

Într-un an, el vinde aproximativ 12 MWh, iar banii obținuți astfel îl ajută să își amortizeze investiţia. Cu cei 6.000 de lei pe care-i încasează anual, ar avea nevoie de 10 ani să-şi recupereze banii.

Citește și Află cum se citește factura la electricitate!

În afară de bani, micul producător primește câte 3 certificate verzi pentru fiecare megawatt oră şi le poate vinde, în funcţie de cerere şi ofertă, la bursa de valori.

Pentru a putea deveni furnizor de energie, Lucian Popescu s-a luptat, timp de trei ani, cu birocrația. „Traseul a fost foarte anevoios. Depindem de foarte multe entităţi pentru a obţine actele”, a spus Lucian.

„În primul rând eşti ecologic”

Adrian Rusu, un alt producător de energie verde, a investit 11.000 de euro în panouri fotovoltaice, la casa lui de lângă Buzău, bani pe care îi va recupera în aproape 8 ani. Iniţial a vrut doar energie pentru propria gospodărie, însă a aflat că poate să și vândă.

„Foarte mulţi oameni se descurajează când aud de toate aceste etape, dar pentru cei care au răbdare este un lucru realizabil în România anului 2015”, a declarat el.

„Se montează foarte repede, în primul rând eşti ecologic, şi sistemele au început să fie garantate din ce în ce mai mult. Panourile 20 -25 de ani, invertoarele 5, 6, 10 ani”, a declarat Ene Cristian, director Proiecte Panouri Fotovoltaice.

Afacerea este profitabilă, iar autorităţile promit că vor simplifica legislaţia, tocmai pentru a-i încuraja pe micii producători.

sursa: greatnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Social-Economic

Campanie de ecologizare si responsabilizare față de mediul înconjurător la Cugir

Publicat

în

Cugir: Campanie de ecologizare si responsabilizare față de mediul înconjurător

Sâmbătă 20 aprilie a avut loc prima parte a campaniei de curățenie la Cugir.
Zeci de voluntari și reprezentanți ai administrației locale au ecologizat zona centurii Vinerea și intrarea în Cugir. Participanții s-au organizat în două tabere șu au pornit din sensuri opuse să adune mizeriile aruncate de-o parte și de alta a drumului. La acțiune au participat și primarul Adrian Teban, viceprimarul Calin Furdui, administratorul public Marius Jibotean și managerul Spitalului Orășenesc Cugir, Florin Arion.
În urma acțiunii de ecologizare au fost strânși aproximativ 100 de saci de gunoi, care au fost colectați și depozitați de către Serviciul Public de Gospodărire Locală.
Curățenia de primăvară este organizată în fiecare an de către administrația locală sub forma unei campanii de interes public care implică efortul colectiv al localității.
Practic, acțiunea conține o componentă educațională ce vizează schimbarea comportamentului oamenilor față de mediul înconjurător. Administrația nu intenționează să se sustragă de la obligațiile ce îi revin, ci dimpotrivă, dorește să contribuie la creșterea responsabilității prin educarea cetățenilor pentru a proteja mediul înconjurător, se precizează într-un comunicat de presă.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

23 aprilie: Ziua Feroviarului

Publicat

în

Zi dedicată feroviarilor

În 23 aprilie 1880, Principele României Carol I şi I.C. Brătianu, ministru secretar de stat pentru lucrări publice de la acea vreme, au semnat un Decret prin care a luat naştere prima administraţie feroviară de stat din România, sub emblema „CFR”.

Din 1999, această zi de 23 aprilie a fost declarată oficial „Ziua Feroviarului” şi reprezintă un moment important în istorie şi o recunoaştere a meritelor celor care de-a lungul timpului au contribuit la dezvoltarea României Mari.

Drumul de fier al țării unește oameni, unește locuri și reprezintă în continuare un domeniu strategic, de interes național.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic

Publicat

în

La grădinițele din Câlnic, spații noi de joacă

Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea.

Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești, a relatat edilul.

Căsuțe colorate, tobogane și leagăne, toate au fost special amenajate pentru ca copilașii de la grădinițele din Câlnic să se bucure din plin și să profite de zilele frumoase de vară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba