Rămâi conectat

Știri

Afaceri pentru care poți primi finanțare în 2017 în spațiul rural

Publicat

în

Ajutorul nerambursabil poate fi utilizat pentru realizarea investiției propuse, dar și pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare pentru o perioadă de până la cinci ani.  Nu există încă un termen anunțat pentru lansarea acestei măsuri de finanțare în anul 2017. Anul trecut s-au putut depune proiecte în cadrul PNDR 6.2 începând din 28 Iulie.

Iată mai jos zece idei de afaceri eligibile, selectate din lista proiectelor aprobate pentru finanțare în 2016.

Pensiune agroturistică

Dacă dispui de un teren într-o zonă cu potențial turistic ridicat, poți obține 70.000 de euro pentru înființarea unei pensiuni agroturistice. Poți construi de la zero sau poți schimba destinația unei clădiri existente, iar cu restul banilor poți acoperi cheltuielile de funcționare până la încasarea tranșei finale. Pensiunea agroturistică trebuie să aibă cel mult opt camere și să fie ridicată pe un teren de cel puțin 1.000 de metri pătrați. Nivelul de clasificare al pensiunii poate fi de la o margaretă la cinci margarete.

Atelier meșteșugăresc

Produsele de artă populară sunt realizate de meșterii populari, care păstrează caracterul autentic și specificul zonei. Nesprijinite, există riscul ca aceste meșteșuguri să fie cunoscute din ce în ce mai puține persoane. Proiectelor ce prevăd investiții în aceste domenii li se acordă finanțări nerambursabile de 70.000 de euro, acești bani putând fi folosiți cu precădere pentru salarii și materii prime, investiția în echipamente fiind minimă. În plus, banii acordați în prima tranșă pot fi folosiți și pentru promovare, reclamă, publicitate, dar și participarea la târguri de profil.

Mic atelier de producție a mobilierului

În cazul producției de mobilă, doar industriile creative-meșteșugărești pot fi eligibile pentru finanțare. Dacă ai o astfel de idee de afacere, poți primi 70.000 de euro, iar cea mai mare parte a banilor îi poți folosi pentru achiziția de echipamente, dar și materii prime, plata salariilor și a contribuțiilor sociale, dar și pentru realizarea unui site și a promovării produselor online sau în cadrul unor târguri de profil.

Citește și Tinerii care nu au loc de muncă ar putea primi 30.000 euro de la stat, pentru deschiderea unei afaceri

Cabinet medical în spațiul rural

Prin intermediul PNDR 6.2, poți beneficia de 70.000 de euro pentru înființarea unor activități de asistenţă medicală generală, specializată, sau stomatologică. Banii pot fi utilizați pentru dotarea unui spațiu în care cabinetul va funcționa, atunci când vor fi obținute toate avizele necesare acestor activități.

Producția de săpunuri și cosmetice naturale

Pentru producția de săpunuri și cosmetice naturale se acordă un ajutor nerambusabil de 70.000 de euro, ce va putea fi folosit pentru achiziția de materii prime, salarii și contribuții sociale, cheltuieli de promovare.

Platformă online de promovare turistică

Nu trebuie să ai domiciliul într-o zonă turistică pentru a putea oferi turiștilor sfaturi despre sejururi turistice și obiective de vizitat. Poți dezvolta o platformă online în care să centralizezi toate aceste lucruri, făcând astfel sejurul mai plăcut celor ce vor să viziteze o anumită zonă. Un astfel de proiect este finanțat cu 50.000 de euro, iar banii pot fi folosiți pentru crearea platformei online, salarii și promovare.

Fabricarea jucăriilor din lemn

O altă afacere aflată la granița dintre producție de serie și activități meșteșugărești este producția de jucării din lemn. Finantarea este de 70.000 de euro și poate fi folosită pentru achiziția de materii prime, salarii sau micile echipamente de producție. O astfel de afacere are nevoie de investiții în publicitate și promovare, astfel că banii pot fi folosiți și pentru realizarea unui magazin virtual, reclamă, publicitate sau participarea la târguri și expoziții.

Atelier tipografic

Deși finanțarea nu este suficientă pentru o tipografie, banii pot fi folosiți pentru achiziția unor echipamente și utilaje necesare înființării unui mic atelier tipografic. Serviciile oferite pot merge de la realizarea cărților de vizită și a colilor cu antet, până la realizarea de mape, agende, calendare promoționale. Activitatea este susținută și încurajată de către Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale prin oferirea unui punctaj suplimentar, astfel că șansele de acceptare a proiectului sunt ridicate. Pe lângă achiziția de echipamente, antreprenorul poate folosi banii acordați pentru achiziția de materii prime, reclamă și publicitate, salarii și contribuții sociale, dar și alte cheltuieli necesare desfășurării activității.

Activități de IT în spațiul rural

Activitățile IT sunt încurajate și sprijinite prin intermediul proiectelor de finanțare nerambursabilă, indiferent de locul de realizare, prin urmare și în spațiul rural. Astfel, prin PNDR măsura 6.2 se pot accesa 50.000 de euro pentru producție software sau întreținere și reparații. Banii primiți pot fi folosiți pentru achiziția de licențe software necesare, echipamente IT sau salarii. Totuși, deși activitatea este amplasată în spațiul rural, serviciile pot fi prestate către clienți, indiferent de locația acestora.

Atelier de reparații al echipamentelor de uz caznic sau gospodăresc

Pentru înființarea unui service destinat echipamentelor gospodărești sau de uz caznic, ajutorul acordat este de 50.000 de euro și poate fi utilizat pentru achiziția truselor, instrumentelor și sculelor specifice acestui domeniu de activitate. De asemenea, sunt eligibile cheltuielile cu formarea profesională a angajaților, dar și plata salariilor și a contribuțiilor sociale pentru perioada de timp în care afacerea nu se poate susține din încasări (dar nu mai mult de cinci ani de zile).

Dacă ai o societate deja înregistrată, nu poți accesa PNDR 6.2 pentru dezvoltarea afacerii existente, ci doar pentru înființarea unei activități complet noi. Solicitanții de sprijin financiar trebuie să fie microîntreprinderi sau întreprinderi mici la momentul depunerii proiectului și să fie înregistrați cu statut minim de persoană fizică autorizată (de asemenea, sunt acceptate și alte forme juridice, printre care cele mai frecvente sunt societatea cu răspundere limitată și societatea cu răspundere limitată – debutant).

Sursa:avocatnet.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului în comuna Pianu

Publicat

în

Pianu: Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului

Autorizația de construcție pentru înființarea unui sistem de distribuție rețele de gaze naturale în localitățile Pianu de Jos, Pianu de Sus și Strungari a fost eliberată.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Pianu, Marin Petruse.

Proiectul „Înființare sistem inteligent de distribuție de gaze naturale în comuna Pianu, județul Alba” și-a găsit recent concesionar, iar pienarii – numărați în prima etapă cu 1.039 de branșamente – sunt acum mult mai aproape de visul lor de decenii: acela de a beneficia și ei, ca aproape toată lumea, de gazul metan.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Edilul Pianului apreciază că introducerea gazului în comună este cea mai importantă realizare din toată cariera sa de primar, de 24 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Start pentru realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni

Publicat

în

Realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni: Start al lucrărilor

Au început lucrările la noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca.

Proiectul prin intermediul căruia se edifică noul pod este denumit ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni”. Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Potrivit edilului din Câmpeni, constructorul a estimat că ar putea finaliza lucrarea în jumătate din perioada de execuție.

Realizarea podului nou de la Câmpeni este o investiție de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureș, reabilitată și modernizată

Publicat

în

Reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” Ocna Mureș

Miercuri 17 aprilie a avut loc prezentarea publică a rezultatelor proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii educaționale a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” clasele 0–VIII din orașul Ocna Mureș, Alba”. 
La eveniment – pe lângă o mare parte a celor peste peste 460 elevi și 30 cadre didactice de la această unitate de învățământ – au fost prezenți președintele Consiliului Județean Alba Alba și al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, Ion Dumitrel, primarul din Ocna Mureș – Silviu Vințeler, directorul general ADR Centru – Simion Crețu, deputatul Alin Ignat și reprezentanți ai companiilor implicate în proiect, dar și edili locali.
Profesoarele Istina Badu – director și Dorina Baciu – director adjunct, alături de toate cadrele didactice prezente au fost mai mult decât mândre să-și prezinte elevii (îmbrăcați cu frumoase cămăși albe și cu o cravată distinctivă), dar și realizările lor deosebite: nenumărate premii la concursurile și olimpiadele școlare județene și naționale.
Reabilitarea și modernizarea Școlii „Lucian Blaga” din Ocna Mureș a inclus două corpuri de clădire, în suprafață totală construită la sol de 1.311 metri pătrați, dotarea intregii scoli cu mobilier și echipamente didactice, instalarea de dispozitive pentru accesibilitatea persoanelor cu deficiențe locomotorii, dar și pentru suport pedagogic, inclusiv reamenajarea completă a curții, unde a fost creat un teren de sport multifuncțional.
sursa: ADR Centru

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba