Admitere Academia de Politie 2018: Ce candidați NU mai trebuie să susțină probele scrise

Adăugat la Știri

In Regulamenul pentru admiterea la Academia de Politie a avut loc o modificare majora. Mai exact, s-a hotarat ca persoanele care au obtinut in timpul liceului premii sau mentiuni la olimpiadele nationale si internationale nu mai trebuie sa sustina probele scrise.

„Candidatii care in perioada studiilor liceale au obtinut distinctii (premiile I, II, III, mentiune) la olimpiadele scolare internationale recunoscute de Ministerul Educatiei Nationale beneficiaza de dreptul de a se inscrie, fara sustinerea probelor scrise de evaluare a cunostintelor, pe locurile finantate de la bugetul de stat, daca au fost declarati «apt»  sau, dupa caz, «promovat» , la probele eliminatorii si indeplinesc celelalte conditii legale si criterii specifice pentru admiterea in institutiile de invatamânt ale M.A.I”, se arata in regulament.
Aceeasi prevedere se aplica si candidatilor care in perioada studiilor liceale au obtinut distinctii, respectiv premiile I, II, III, mentiune, la olimpiadele scolare nationale recunoscute de Ministerul Educatiei Nationale, la disciplinele din cadrul probelor de evaluare a cunostintelor pentru facultatile unde se inscriu, precum si copiii politistilor/ personalului militar ranit sau decedat intr-un accident de munca.
Concursul de admitere la Facultatea de Politie, Facultatea de Politie de Frontiera, Facultatea de Jandarmi va avea loc in perioada 31 iulie – 24 august 2018. Concursul are doua etape: proba eliminatorie (care consta in evaluarea medicala si evaluarea performantei fizice) si probele scrise.
Sursa:portalinvatamant.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii