Activităţi desfăşurate de Jandarmeria Alba, la școala Gimnazială “Decebal”- Cricău

Adăugat la Știri

În urma solicitării conducerii Şcolii Gimnaziale “Decebal”- Cricău, miercuri, 22 noiembrie, a.c. Jandarmeria Alba a desfăşurat în această unitate de învăţământ o activitate informativ-preventivă. 

Scopul activităţii desfăşurate a fost de sprijinire a elevilor şi a profesorilor în prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi în menţinerea unui climat de ordine şi linişte socială necesar desfăşurării în bune condiţii a procesului de învăţământ. În acest sens, jandarmii i-au informat asupra rolului, importanţei şi locului Jandarmeriei în cadrul forţelor de ordine publică, au  instruit elevii şi personalul didactic în vederea  recunoaşterii faptelor antisociale şi asupra modului de sesizare a acestora celor în drept, i-au informat cu privire la cele mai frecvente fapte de natură contravenţională şi penală întâlnite în şcoală şi referitor la modul în care elevii pot fi traşi la răspundere din punct de vedere contravenţional şi penal, chiar dacă sunt minori.

Citește și Peste 500 de misiuni executate de Jandarmeria Alba, în luna octombrie, în municipiile Alba Iulia, Aiud, Sebeş, Blaj şi oraşele Câmpeni Abrud şi Teiuș, în staţiuni montane

Activitatea a început la ora 10.00 iar la aceasta au participat aproximativ 70 de elevi, personal didactic şi auxiliar.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii